Суноврат Јелене и против 272. на свијету!

Српска тенисерка Јелена Јанковић наставила је са очајним партијама од почетка сезоне.  

Тенис 27.07.2017 | 16:45
Суноврат Јелене и против 272. на свијету!
Јелена није успела да се пласира у четвртфинале турнира у кинеском Нанчану, пошто је изгубила од 272. тенисерке света Кинескиње Лу Ђинг Ђинг после три сета – 6:2, 1:6, 2:6.

Јанковићева је добро почела меч и добила први сет у коме је направила три брејка, док је противници препустила један.

Српска тенисерка, тренутно 70. на WТА листи, после тога је изгубила 12 од следећих 15 гемова за коначни пораз.

У другом и трећем сету Кинескиња је направила по два брејка, а Јанковићевој није дозволила ниједан, и пласирала се у четвртфинале после два сата и пет минута.

Сада је у четвртфиналу чека Нао Хибино из Јапана, којој је Чехиња Кристина Плишкова предала меч, упркос вођству од 3:0.

Јелена Јанковић мало крене, па брзо стане.

После победе на старту турнира у Нанчангу, многи су помислили да би Џеј Џеј коначно могла да прекине мизерни низ ове сезоне и једини пут после Аустралијан Опена избори пласман у треће коло на неком турниру.

Ипак, Јелена то није успела.

Она је против 272. играчице света, Кинескиње Лу Ђинг Ђинг добила први сет - 6:2, али је онда у свом стилу, пала у игри и изгубила наредна два сета и то убедљиво - 1:6, 2:6.

Иако је кренула силовито и са три брејка стигла до вођства, Јелена је у наставку у потпуности дозволила ривалки да преузме иницијативу.

Мало позната Кинескиња, која је до главног жреба стигла кроз квалификације, у другом и трећем сету је направила по два брејка, док српској играчици није дозволила да уопште дође у прилику да јој одузме сервис.

Јанковићева је од почетка априла забележила само два тријумфа, рачунајући и дуел против 378. на WТА листи Ђи Ки Канг пре два дана у првом колу у Нанчангу, уз чак девет пораза.

Турнир у Нанчангу игра се за наградни фонд од 226.750 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар