Ситуација ван контроле, уговори чекају на потписе!

Нејмар и ПСЖ, Барса и Коутињо! Нејмар све ближе Парку Принчева, Ливерпул одредио цену за Коутиња који је пристао на мању плату да би дошао у Барселону!

Фудбал 27.07.2017 | 18:15
Ситуација ван контроле, уговори чекају на потписе!
Нејмаров статус наставља да потреса Каталонију. Ништа још није готово ни решено, а локални медији у Барселони страхују да је Бразилац све ближе Пари Сен жермену и да је Барса због тога убрзала операцију довођења Филипа Коутиња из Ливерпула.

Шта се десава око Нејмара?

Бразилац се још није огласио о својој будућности што значи да још није одлучио. ПСЖ чека као запета пушка, са већ припремљеним уговорима на којима само фали потпис. Да је хтео да стави тачку на целу причу и потврди останак у Барселони, Нејмар је до сада могао да то уради једном изјавом или поруком. Али није... Она Пикеова порука на друштвеним мрежама је само накратко смирила ситуацију. Изгледа да се Шпанац истрчао и без Нејмарове дозволе прерано саоштио да Бразилац остаје...

Данас и фрацуски Лекип доноси причу о Нејмару преко целе насловне стране. Француски дневник се до сада није превише залетао са прогнозама око Нејмара, али јутрос је лансирао причу да је трансфер на помолу и да је ПСЖ среман да плати клаузулу од 220.000.000 евра иако је из Барселоне добио одговор да играч није на продају. Тај одговор Барсе ништа не вреди ако Нејмар одлучи да оде јер у том случају се каталонски клуб ништа не пита.

Песимизам у Каталонији расте и због чињенице да су људи из Нејмаровог окружења, попут оца и неких менаџера прекинуле све контакте са клупским руководством и да је сада Нејмар буквално једини који зна каква му је будућност. Цела ситуација се отела контроли и живци полако издају све стране. У Барселони траже да се Немар што пре изјасни, а стрпљење полако губи и ПСЖ који се нада коначном одговору до краја недеље.

Нејмару је јасно да у Барселони никада неће добити финансијске услове које му нуди ПСЖ. А 30.000.000 евра по сезони током шестогодишњег уговора, није лако одбити... Плус бонус за оца и менаџере од 40.000.000 евра.

Проблем је и што хистерија око Нејмаровог статус полако нагриза свлачионицу. Играчима је доста приче о Бразилцу. Меси, Пике, Суарез и остали су обавили своје, разговарали су са саиграчем, покушали да га убеде и више се неће бавити његовом одлуком. Док истовремено Дани Алвес и бразилска колонија из Париза свакодневно бомбардују земљака позивима да им се придружи.

Чекајући да Нејмар коначно пресече и изајсни се да ли жели да игра у Барселони или Пари Сен Жермена, клуб са Камп Ноу стадиону мора да се припреми и за најгору опцију.

И зато све више стеже обруч око Филипеа Коутиња. Иако је Ливерпул нагласио да играч није на продају, Барса не хаје много за поруке са Енфилда. Прва понуда од 80.000.000 евра је одбијена, али то је само почетак Барсиног лова на Бразилца.

Директор Санљехи је боравио у Енглеској где је добио зелено светло од Коутињовогменаџера да започне операцију довођења Коутиња на Камп Ноу. Потом су на Острво допутовали технички директор Роберт Фернандез и високи функционер Андре Кури. Они су разговарали са Коутињовим менаџерима Кијом Јорабхјаном и Ђулијаном Бертолућијем и чак добили уверења да ће Бразилац пристати на смањење плате како би појачао Барсу. Али уз услов да има високе бонусе за тимске и индивидуалне успехе.

Али преговори са Ливерпулом ће бити знатно тежа препрека. Каталонски Спорт је дошао до сазнања да ће Ливерпул покушати да отера Барсу са ценом од 150.000.000 евра за трансфер Коутиња. Редси верују да Барса неће платити толики новац... Међутим, ако ПСЖ исплати клаузулу од 220.000.000 евра, онда ни Ливерпулова брана од 150.000.000 евра није сигурна.

Сви чекају шта ће одлучити Нејмар.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар