Добављачи траже заштиту државе

Преговарачки тим Скупштине добављача који послују са компанијама у власништву Агрокора у Босни и Херцеговини саопштио је да од институција власти БиХ и ентитета очекују да преузму мјере из своје надлежности у циљу заштите добављача и бх. компанија које су у саставу Агрокора.

Босна и Херцеговина 27.07.2017 | 10:42
Добављачи траже заштиту државе
Након консултативног састанка са представницима кабинета предсједавајућег Савјета министара БиХ добављачи Конзума БиХ су изразили су неподијељени интерес за наставак рада Конзума БиХ и спремни су допринијети да се што прије изађе из настале кризе, како би се осигурало стабилно и дугорочно пословање Конзума БиХ у интересу и Конзума и његових добављача.

Преговарачки тим, чија је функција да контактира са органима власти и комуницира са дужницима ради лакше и ефикасније наплате потраживања, 25.07.2017. године одржао је консултативни састанак у Савјету министара.

Након разматрања приједлога Агрокора који је изнио ванредни повјереник Агрокора Анте Рамљак на састанку одржаном 13.07.2017. године у Сарајеву, а након наведеног консултативног састанка, преговарачки тим је једногласно донио сљедеће закључке:

1. Неће се потписивати уговор са Мерцатором за испоруку робе без претходног обезбјеђења јединствене гаранције (авалирана мјеница или гаранција банке). Свим добављачима ће се сугерисати да појединачно не потписују уговоре прије него што добију јединствене гаранције које ће важити за све добављаче. У том циљу треба што прије приступити преговорима и потписивању уговора са Мерцатором БиХ за будуће испоруке роба.

2. Тражи се да Мерцатор преузме одговарајући дио дуга који има Конзум БиХ адекватно тренутним удјелима у промету постојећег Конзума БиХ, односно адекватно текућем учешћу Мерцатора у продаји Конзума БиХ.

3. За наставак пословне сарадње са Конзумом БиХ траже се гаранције Сарајевског кисељака д.д. и Ледо д.о.о. Читлук за покривање дијела текућих потраживања у висини од 17 милиона евра и будућих редовних текућих потраживања.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Глуп Глупљи ...

27.07.2017 09:03

Ко је дао Конзуму паре на "теку" и треба да пропадне и да умре ко сиротиња. Ко је у БиХ икада ишта радио, зна да је најбоља гаранција АВАНС ! Па хоћеш-нећеш ... Не мораш !

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

27.07.2017 10:08

ХАХАХАХААХХ чуј приватна предузеча посулују између себе и сад држава треба да спашава???Па што нисте звали државу кад сте кајмак купии.

ОДГОВОРИТЕ