Кузмић у Реалу: Изазов је играти са најбољима!

Нови кошаркаш Реал Мадрида Огњен Кузмић представио се навијачима "Краљевског клуба" у интервјуу за клупски сајт.  Кузмићева лична карта у Мадриду: За себе кажем да сам више дефанзивац, него офанзивац, али радићу све што буде тражио Ласо! „Ово је невероватан осећај. Дошао сам у клуб са великом историјом, много сам срећан што сам овде“, каже српски центар.

Кошарка 30.07.2017 | 12:45
Кузмић у Реалу: Изазов је играти са најбољима!
Кузмић је у среду и званично постао Реалов играч пошто је прошао медицинске прегледе у престоници Шпаније.

У Реал је дошао пошто је претходну годину провео као један од најконстантнијих играча Црвене звезде.

"Увек кажем да сам више одбрамбени него нападачки центар, али морам да пружим тиму оно што је њему потребно", рекао је Кузмић. 

Кузмић каже да је свестан историје и величине Реал Мадрида, због чега је и осећај због доласка у најбољу европску лигу. 

"Осећај је заиста изванредан. Ово је одличан клуб са сјајом историјом иза себе. Срећан сам што сам овде", рекао је Кузмић и подсетио да је током боравка у Шпанији већ научио нешто шпанског језика. 

"Сваки кошаркаш сања да игра са најбољим играчима па је то изазов за мене", додао је момак из Добоја. Он је прокоментарисао и начин игре Реала и Пабла Ласа. 

"Прошле сезоне су играли на Фајнал фору. Играју брзу игру и много трче. Причао сам са њим и мислим да ћу се добро уклопити и радићу све што буде захтевао од мене", напомиње некадашњи игарач Голден Стејт Вориорса. 

На крају кратка порука за навијаче.

„Моја порука је да дођу и да нас бодре у свим утакмицама, да буде уз нас, то ће нам бити потребно“, закључио је српски центар.

Огњен Кузмић је као играч Црвене звезде током серије од 7-0 београдског тима прошле сезоне у Евролиги између осталих победио и Реал са 82:70 у децембру 2016. 

Каже да је врло тешко играти проитв "Краљевског клуба", док је навијачима поручио да дођу на сваку утаккмицу јер ће "Краљевићима" бити потребни као ветар у леђа.

Кузмић је професионалну каријеру започео у Борцу из Бањалуке, а током досадашње каријере играо је и у Финској, Челику из Зенице, Голден Стејту и Панатинаикосу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар