Ухапшени због припреме убиства

Анђелка Бојовић (66), мајка Београђанина Луке и покојног Николе Бојовића и њихов брат од стрица Матија Бојовић (35) ухапшени су синоћ у Никшићу због сумње да су припремали ликвидацију Никшићанина Ратка Кољеншића, пише подгоричка "Побједа".

Регион 27.07.2017 | 08:51
Ухапшени због припреме убиства
Њима се на терет ставља да су починили кривично дјело - договор за извршење кривичног дјела припремање убиства Кољеншића.

Како сазнаје "Побједа" из извора блиских истрази, у близини Кољеншићеве куће у насељу Кличево примјећен је аутомобил панда београдских таблица у којем су биле двије особе. Полиција је одмах кренула у потрагу и пронашла возило у којем су били Анђелка и Матија Бојовић.

У аутомобилу је пронађен и фотоапарат са снимцима Кољеншићеве куће. Осумњичени су приведени у Центар безбједности Никшић на саслушање, али пред инспекторима нијесу хтјели ништа да кажу. Након привођења Бојовића, полиција је претресла Матијину кућу у Никшићу гдје је пронашла 20 метака, кутију од ручне бомбе и двије радио везе.

Истражитељи вјерују да су мајка и синовац припремали убиство Кољеншића, који је у децембру прошле године изашао из притвора и од тада је био под сталним полицијским надзором због информације из безбједносних служби да му прети опасност.

Ратко Кољеншић је био у притвору са Слободаном Шарановићем од краја јула 2013. године због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године и Милоша Видаковића. Шарановић је убијен 11. марта ове године испред своје куће у насељу Дубовица.

Убице су из БМW-а из два оружја испалиле скоро 30 метака у њега. Хапшењем Анђелке и Матије Бојовића истражитељи очекују да ће доћи до налогодавца и убица Шарановића.

У оквиру истраге о убиству Шарановића саслушани су чланови барске криминалне групе на чијем челу је био покојни Лука Ђуровић.

Они су дали изјаве у својству грађана и након испитивања пуштени јер су имали алиби.

Према оперативним подацима црногорске полиције, покојни Шарановић годинама је био у рату са мафијашким кланом Луке Бојовића (43) који контролише „шкаљарски клан“ из Котора и огранак барске криминалне групе покојног Луке Ђуровића.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дијагноза

27.07.2017 07:23

Баба са 66 година рока силне криминалце са кутијом од бомбе.

ОДГОВОРИТЕ