Тотенхем купује Љубомира ''Титулу'' Фејсу!

Нова понуда на столу српског везисте из Бенфике! "Српска талија" за титулу после пола века? Није немогуће да још један репрезентативац Србије заврши на Острву. . .

Фудбал 28.07.2017 | 23:15
Тотенхем купује Љубомира ''Титулу'' Фејсу!
Ако хоћеш титулу - позови Љубомира Фејсу! Можда констатација са почетка текста делује изанђало, али вероватно се том логиком воде људи из Тотенхема, пошто португалска штампа пише да српски везиста из Бенфике има позив лондонског клуба.

Прва жеља менаџера Тотенхема Мауриција Покетина био је везиста Спортинга Адриан Силва, али су Лавови одбили понуду тешку 20 милиона евра. Певци су се окренули другим решењима како би ојачали маневар, а једна од најпримамљивих опција јесте и Љубомир Фејса.

Међутим, Певцима неће бити лако да убеде Бенфику да пусти Фејсу. Недавно је момка из Куцуре желео и Лацио, али великан из Лисабона је у првом тренутку тражио 25.000.000 евра. Можда и очекивано обзиром да је Фејса један од стубова екипе са Лужа у последње четири сезоне. Уговором је везан за Бенфику до 2019.године.

Репрезентативац Србије је у дресу Бенфике потврдио статус посебног играча. Освојио је четири титуле и наставио невероватан низ трофеја започет у редовима Партизана и Олимпијакоса (укупно десет националних првенстава).

Иначе, Бенфика се налази на припремама у Бирмингему што би могло да олакша потенцијалне преговоре са Тотенхемом. Екипи су се се јуче прикључили Фејса и Живковић због касног добијања бртианске визе.

Фејса је у Лисабон стигао у августу 2013. године и одиграо 93 званичне утакмице. Са Бенфиком је освојио четири шампионске титуле, два национална купа, два Лига купа и играо финале Лиге Европе. 

Тотенхем је један од ретких клубова који овог лета нису потрошили ни цент, а прво појачање вицешампиона Премијер лиге из прошле сезоне могао би да буде репрезентативац Србије.

Љубомир Фејса (28) спомиње се као потенцијално појачање Тотенхема који ће и у наредној такмичарској години "пуцати" на титулу у Премијер лиги, а "талија" би могао да буде српски дефанзивни везиста који је у претходних девет година каријере са клубовима освојио 20 титула.

Не само то, Фејса је од сезоне 2008-09 био првак земље у којој наступа - три пута у Србији (Партизан), три пута у Грчкој (Олимпијакос) и четири пута у Португалу (Бенфика).

Тотенхем је без титуле 56 година...

Иако је вест о овом трансферу "лансирао" пословично непоуздани британски таблоид "Сан", долазак Фејсе се намеће као веома логичан потез "певаца", нарочито уколико Ерик Дајер оде у Јунајтед, пошто је све извесније да ће "ђаволи" бирати између Енглеза и Бразилца Фабиња, пошто је Немања Матић тренутно најближи одласку у Јувентус.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар