Звезда: Обавјештавамо челнике ФИБА…

Црвено-бели су издали саопштење поводом забране ангажовања нових играча.

Кошарка 27.07.2017 | 09:15
Звезда: Обавјештавамо челнике ФИБА…
Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је уплатио последњу рату дуга према бившем играчу, Галу Мекелу, и затражио од ФИБА да уклони БАТ, односно забрану ангажовања нових играча.

На порталу црвено-белих ове среде поподне објављено је следеће:

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност, али и челнике ФИБА, да је у среду 26.јула 2017.године исплатио и последњи део дуга израелском играчу Галу Мекелу. Овиме је уклоњена и последња препрека да се актуелном шампиону АБА и КЛС лиге, и једином представнику Србије у Евролиги, уклони забрана ангажовања нових играча (БАТ).

КК Црвена звезда мтс је још раније упознао српску јавност и кошаркашке органе са случајем "Гал Мекел" у коме је било много неправилности и нелогичности приликом његовог раскида уговора са Црвеном звездом и његовим одласком у Макаби.

Органи ФИБА игнорисали су све чињенице које смо навели приликом жалбе на овај случај, и пресудили у корист играча. Међутим, и када је постигнут договор око динамике исплате Галу Мекелу, која је подразумевала да немамо никаква ограничења у довођењу играча (БАТ) појединци из ФИБА које себе воле да називају и "великим Звездашима" су користећи своје позиције, учинили све да нам још више отежају положај.

Зато, сада када је формално отклоњена и последња препрека, обавештавамо челнике ФИБА да исто тако, као када су нам уводили БАТ, буду креативни и експедитивни, и нађу начина да нам уклоне забрану довођења играча до краја среде 26.јула 2017.године.

КК Црвена звезда мтс наставља своје активности у прелазном року, а о наредним корацима јавност ће бити обавештена у наредном периоду, наводи се у саопштењу црвено-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар