Маровићи продају своју имовину

Вишемилионска имовина породице бившег функционера ДПС у Црној Гори полако одлази на добош. Продали кућу у Бабином Долу, као и 75 и 90 м2 стамбеног простора у Будви.

Регион 26.07.2017 | 19:14
Маровићи продају своју имовину
Имовина Светозара Маровића, бившег функционера ДПС и његове породице, незванично се процењује на више милиона евра. Он и његова продица су власници бројних станова, вила, пре свега на приморју, воћњака, плацева, пословног простора, хиљаде вредних књига, уметничких слика... Због криминалних радњи Маровић треба да робија у Спужу, али је тренутно на лечењу у Београду. У последњих годину дана породица Маровић је почела да распродаје своју велику имовину.

Распродају је озваничила прво његова супруга Ђурђина, која је продала вилу у насељу Бабин До са двориштем од 500 квадрата и воћњаком од 214 квадрата. Она је, по имовинском картону, имала кућу од 207 квадрата у Будви, док у извештају не пише шта се десило с тим објектом.

Према картону који је објављен на сајту Комисије за спречавање сукоба интереса, Свето је власник два стамбена објеката - једног од 90 квадрата, који је под хипотеком, и другог од 85 квадрата у Кримовцима у Будви. Он је поседовао земљу на Јазу и у Мрчевом Пољу, чак 1.042.656 квадрата. Осим вредних некретнина Маровић поседује библиотеку са 6.000 наслова, као и уметничке слике за које је написао да вреде 20.000 евра.

Док Света црногорски правосудни органи траже због издржавања затворске казне - четири године и три месеца због умешаности у осам корупционашких афера које су оштетиле буџет Будве за више десетина милиона евра и подигле политички цунами у Црној Гори, Маровићи увелико распродају имовину. Он се обавезао споразумом са СДТ да до септембра ове године држави врати више од два милиона евра, па отуд и прича да је једној словеначкој држављанки продао стан у центру Будве, површине 90 квадрата, за 180.000 евра!

Стан је својевремено био под хипотеком Прве банке, због кредита од 577.000 евра. Банка, која је у већинском власништву Аца Ђукановића, брата лидера ДПС Мила Ђукановића, према незваничним сазнањима, 10. јула је избрисала једну хипотеку, али оставила ону на име кредита од 73.300 из 2013. године, која је наводно још увек на снази. Што се тиче остатка имовине која се води на Светозара, ради се о земљи у Мрчевом Пољу и грбаљском селу Кримовица, која је заложена као гаранција да ће он држави вратити 1,1 милион евра.

Принудна наплата

Аустријски "Хета лизинг" је пре две године покренуо принудну наплату над имовином Маровића и његовог сина Милоша, према меницама којима су они као јемци гарантовали офшор фирми "Галакси ЛТД" да ће аустријској компанији бити враћено 8,5 милиона евра кредита. Тим новцем, а посредством фирме "Галакси", купљена је 2008. године луксузна јахта "Ферети", направљена по поруџбини. За њу, осим датог учешћа у милионском износу приликом куповине, није враћен кредит бившем "Хипо лизингу" из Клагенфурта, који се сада зове "Хета лизинг".

Раскош

Милош Маровић, Светов син, огласио је пре неколико месеци да за милион евра продаје луксузни дуплекс од 480 квадрата у Будви. Стан на врху зграде је луксузно опремљен, уз библиотеку са неколико хиљада књига. Милош је продао стан на трећем спрату исте зграде која се налази у близини Аутобуске станице, површине 75 метара квадратних.

(Новости)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Умјетничка дјела

26.07.2017 17:33

Ако породица Маровић има умјетничка дјела у својој колекцији онда је бивши политичар невиђени сликар наивац.Па у једној Црној Гори гдје 25 година влада мафијашки режим Мила Ђукановића он буде осуђен.Па у Црној Гори су осуђени само ситне рибе и политички неистомишљеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

27.07.2017 08:14

У праву си он је ситна риба у односу на Мила, затп је и осудјен.

Name

Добри и поштени СВЕТО

26.07.2017 17:42

Сирома Свето.Добричина једна.И не срами се. Е још гору је овај наш сивоња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

26.07.2017 18:02

Стета сто нема Голог отока..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

26.07.2017 18:29

Исто цека и све остале балканске политицаре, цаст изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамп трамп

26.07.2017 18:56

Оцел овакви Маровица икад бити у БиХ сем сиротиње кијом се пуне будзети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доци Це

26.07.2017 19:38

Овај закон и у републику српску....Само полако....нема те плате са којом се човјек може обогатити.....то мало дијете зна....а код нас мало се подигне три стана одма купи.....Само полако све це дрзави бити врацено

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

26.07.2017 23:43

Нада задња умире,а на самрти је што се тиче Републике Српске тај закон нећемо дочекати Лопови све изнесе.Србија их штити јер у БГ најнижи функционер Снсд има 3-5 станова.То је странице чувана тајна него уговор са фијатом.