Мари: Можда се опробам и у фудбалу!

Британски тенисер Енди Мари се присећа освајања трофеја на Централном терену Ол Ингланд клаба пре четири године, али гледа и пар година унапред.

Тенис 29.07.2017 | 10:30
Мари: Можда се опробам и у фудбалу!
Мари је победом над Новаком Ђоковићем у финалу 2013. године од 6:4, 7:5, 6:4, постао први Британац после Фреда Перија који је освојио турнир.

Фред Пери је то учинио 1936. године.

"Осећао сам се испражњено и изгубљено неколико месеци после тога јер се о томе причало годинама као да ли ћу икада освојити Вимблдон и када ћу га освојити. Постављали су ми много питања о Фреду Перију, прошло је 77 година, стално су ме питали о томе. И онда када сам освојио, нисам знао где ћу после", рекао је Мари, преноси Свет тениса.

То га је навело да себи постави питање о сопственој сврси у тенису.

"Питао сам се шта да радим сада, као да је то била моја сврха у тенису. Било је то толико важно, тако важан део приче да нисам знао шта следи иза њега", каже Мари.

Осећај му је, објашњава био познат када је доспео до првог места на планети.

"Када сам дошао на прво место, било ми је мало другачије, али сам знао осећај, осећај испражњености и изгубљености после тако великог достигнућа. Знам да остајем у тенису и када завршим са играњем. Можда не одмах пошто завршим јер хоћу да проведем неколико година ван свега тога и да будем кући са породицом"

Ипак, тенис није једини спорт који Британац воли и прати.

"Волео бих да се опробам и у неком другом спорту, на пример фудбал је један од мојих омиљених спортова. Обожавам га". Победе у таквом спорту стварају различита осећања јер је свлачионица пуна играчима који деле ваша осећања, док сте у тенису човек-тим на терену.

"Када победите стварно сте препуни емоција и онда се вратите у свлачионицу и на два метра од вас је момак кога сте победили или од кога сте изгубили. То може да створи понекад чудну атмосферу", објаснио је Британац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар