Баркли напушта Евертон - цијена 50 мил. £!

Менаџер Евертона Роналд Куман потврдио је да једна од највећих звезди тима Рос Баркли жели да напусти Гудисон.  ОК, није више у Евертоновим плановима.  "Понудили смо му заиста добру понуду за продужетак сарадње, али је одлучио да одбије и обавестио ме да тражи нови изазов. ОК, он више није у Евертоновим плановима. То је његова одлука", рекао је Роналд Куман о Росу Барклију.

Фудбал 28.07.2017 | 13:00
Баркли напушта Евертон - цијена 50 мил. £!
Већ недељама се спекулише о одласку репрезентативног везисте за кога се између осталих интересују Манчестер Јунајтед, Тотенхем и Арсенал.

"Очекујем 100 одсто да оде. Дали смо му добру понуду за нови уговор, он је одбио. Рекао ми је на крају сезоне да жели нови изазов", рекао је Куман.

Евертон је покушао да пре Барклијевог одласка доведе адекватну замену, али је Свонси одбио понуду од 40 милиона фунти за Гилфија Сигурдсона.

"Лабудови" траже 50 милиона, колико и "Карамеле" траже за Барклија, који је постигао 21 гол на 150 наступа за Евертон у Премијер лиги.

Евертон није био шампион Енглеске од 1987, али је у међувремену енглеском фудбалу дао велики број талентованих играча, у чему је можда и предњачио у односу на оближну "црвену" фудбалску академију.

Али, нису сви "плави" вундеркиндови постали велики фудбалери и достигли пун потенцијал, што наравно није случај само са Евертоновим клинцима, већ генерално проблем острвског фудбала.

Један од оних који се (још) нису остварили у пуној мери, иако је у једном периоду деловало да би могло да се ради о великој каријери, јесте Рос Баркли (23).

Од дана када је као 17-годишњак дебитовао у утакмици Евертон - Квинс Парк Ренџерс 0:1 (октобар 2011. године), Баркли је био пројектован и за капитена "карамела", али и репрезентације Енглеске, међутим нешто се на том путу догодило.

Углавном, после 22 утакмице за сениорску репрезентацију Енглеске, што је сјајан учинак у односу на његово годиште, али и изгубљеног места у стартној постави менаџера Роналда Кумана, све три стране сложиле су се да је за Барклија најбоље да потражи нову средину. То је Куман данас и открио енглеским медијима, који су са великом пажњом пратили трансфере клуба са "Гудисона".

Баркли је Куману рекао да му је потребан нови изазов у каријери и да је 100 одсто сигуран да жели да оде из клуба у који је дошао са 11 година.

Евертон је, ово вас више и неће изненадити, зацепио цену од 50 милиона фунти (56 милиона евра) за играча који је прошле сезоне одиграо 39 мечева у плавом дресу, дао шест голова и забележио девет асистенција. Наводно, Тотенхем би га радо видео у својим редовима.

"Имао је операцију препона прошле недеље и биће потребно три или четири недеље да се врати. Али, његова ситуација није толико компликована као што изгледа. Понудили смо му заиста добру понуду за продужетак сарадње, али је одлучио да одбије и обавестио ме да тражи нови изазов. ОК, он више није у Евертоновим плановима. То је његова одлука. Моје је да то поштујем и сачекам да видим шта ће се догодити. Оно што сам чуо од борда директора ових дана је да нема званичних понуда за Роса", рекао је Куман.

Холанђанин је додао да за Барклијеве намере зна још од краја прошле сезоне и на питање да ли ће он дефитнивно напустити "Гудисон", одговорио је са:

"Да".

"Карамеле" су одрадиле сјајан посао у овом прелазном року уочи продаје Ромелуа Лукакуа Манчестер јунајтеду и узимања легендарног Вејна Рунија у тој незваничној трампи, која је била спроведена у два одвојена трансфера у размаку од два дана.

Пред дуел са Ружомбероком у Лиги Европе, Куман и даље разматра да ли је ас Свонсија, Гилфи Сигурдсон, право појачање у шпицу с обзиром на то да "лабудови" траже... 50 милиона фунти за Исланђанина.

Куман није демантовао да поред ангажмана Сандра Рамиреза из Малаге његов клуб тражи још једно појачање у нападу, али није рекао о коме се ради.

"Изгубио сам Рамира Фунеса Морија који је задобио тешку повреду колена и тражим замену за њега. Изгубио сам и Ромелуа Лукакуа, довели смо Сандра Рамиреза, али тражимо још једног центарфора. А, можда и још неког...", остао је загонетан Куман.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар