Ноле завршио ову тениску сезону

Новак Ђоковић је поручио да такмичарска пауза до краја 2017. сезоне, услед стања десног лакта, служи искључиво да би се још јачи вратио спорту у коме је доминирао, поручивши притом да "не види крај своје каријере".

Тенис 26.07.2017 | 16:38
Ноле завршио ову тениску сезону
"Предаја вимблдонског четвртфинала је била знак да је време за одлуку, која је, бар за мене, радикална. Имао сам среће да у каријери не паузирам дуже од месец, месеци и по дана. Стварно сам изузетно захвалан што сам успевао да одржим оптимално стање током моје каријере. А захвалан сам јер сам схватио колико је тешко играчима који се суочавају са оваквим повредама сваке стране, схватио сам колико сам био благословен јер тако нешто нисам имао.

Захвалио бих се свом тиму, својој фамилији, људима и пријатељима који су свих ових година били уз мене, нарочито у последњих неколико месеци. Радили смо све, наравно, што је било у нашој моћи да одржавамо лакат у стању у коме бих ја могао да се такмичим на највишем нивоу. Ударац код ког ме је повреда највише омела је сервис и због те повреде сам морао да у игри правим одређене техничке корекције, како бих сачувао лакат. А то се, потом, одразило на игру, на моје резултате, и тако даље, и тако даље... Оно што предстоји је неколико месеци одмора без рекета, око два месеца ће бити без игре", рекао је Ђоковић.



Ноле је истакао да је веома захвалан Андреу Агасију, те да ће ускоро комплетирати слтручни штаб.

"Посветићу се исцељивању ове повреде, јачању свог тела. Гледам све ово са једне ведрије, позитивније стране, иако, понављам, прескачем пола године и одсуствоваћу са званичних турнира шест месеци. Саставићу тим људи који ће бити уз мене од почетка следеће године, од старта наредне сезоне, а и имаћу времена да усавршим детаље своје игре, те да се полако, на тенане, без журбе, посветим процесу напредовања. Агаси је прихватио да у овом периоду буде уз мене, и на почетку следеће сезоне, и јако сам му захвалан на томе. Био је са мном недавно и у Торонту, када сам посетио медицинске стручњаке. Ја једва чекам да станем на терен са њим, да проведемо заједно време на терену, да уђемо у суштину моје игре, како бих се следеће године вратио још јачи. Ту је и Аргентинац Лисенс, физиотерапеут, за кондиционог ћу тек видети, а Марио Анчић је изградио живот у другој сфери, мимо тениса, бави се другим стварима у Њујорку, па ћемо видети шта каже на моју одлуку да он буде приоритет. Има још неких кандидата, али ми је он приоритет, па ћемо видети. Оно што мени, свакако, следи то је да се одморим, да се посветим породици, а ако Бог да, за око два месеца Јелена и ја ћемо по други пут постати родитељи", истакао је Ђоковић.



Он је нагласио да су му сви стручњаци рекли да хируршка операција није неопходна, већ одмор.

"Сви су сагласни да то није решење, већ одмор. Нисам се никада оперисао, а искрено, не бих ни желео да се икада оперишем", рекао је Ноле.

Ђоковић је додао да је превелики број мечева довео до ове повреде, а да се интезитет болова временом повећавао, те да привремена решења нису донела бољитак, јер му се десило да први пут од 2015. десило да је имун на све лекове - ниједан му није помогао.

"До повреде је дошло услед преоптерећености. Много сам мечева одиграо, па и не чуди. Али, не седим пред вама да бих се жалио. Напротив, поносан сам на оно што само стварио у претходне две године, које су најуспешније у мојој каријери", нагласио је наш најбољи тенисер.

Он је рекао да ће током опоравка, чак и док не буде користио рекет, радити на својој физичкој кондицији.

"То бих, наравно, почео након неког периода одмора. Ако ми дозвољавате (осмех). Али, радујем се. Искрено. Радујем се јер никада од почетка каријере нисам имао више од две, три недеље опоравка. А сада ће ми се пружити и прилика да стратешки унапредим игру. За то је увек потребно време, а ми тенисери немамо то на располагању. Мислим, имамо избор, али када сте део тог механизма, када се тако одвијају ствари, онда је тешко извести", рекао је Ђоковић.

Новак се на кратко осврнуо и на чињеницу да ће због очекиваног пада на АТП листи, почетком 2018. на неким турнирима раније "налетети" на фаворите.

"Радује ме то, да налетим на водеће носиоце у, рецимо, трећем колу", рекао је Ђоковић уз осмех.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

26.07.2017 18:08

Сретно јунаце.

ОДГОВОРИТЕ