Секс битан женама, без обзира на године

Европски суд за људска права прогласио је кривим због „предрасуда“ португалске судије које су у једном предмету заузеле став да сексуални однос нема нарочит значај за жене у 40-им годинама живота.

Занимљивости 26.07.2017 | 09:10
Секс битан женама, без обзира на године
Марија Мораис, педесетогодишња мајка двоје деце, својевремено је покренула судски процес за надокнаду штете, тврдећи да после гинеколошке операције 1995. године у једној португалској болници, због немара здравствених радника није више могла да има нормалне сексуалне односе.

Суд је тада одлучио у њену корист, али је болница покренула жалбени поступак, окончан 2013. године пресудом којом је за трећину смањена надокнада која јој је следовала по првобитној пресуди.

Лисабонске судије образложиле су одлуку о смањењу надокнаде аргументом да њој сексуални односи нису толико битни због њених година.

Европски суд за људска права, у данас објављеној пресуди, стао је на страну Марије Мораис, наводећи да португалске судије није требало да јој смањују надокнаду за штету која јој је нанета.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анонyман

21.10.2017 13:22

- Заиста,заиста,просто и једноставно,све је просто и једноставно. - ----------- - Свега Стваратељ је свестан,види,чује,разуме и схвата колика је велика потреба љубави,доброте и милости кроз Исуса Христа,нашега Господа и јединога Спаситеља ка сваком бићу,као и благослов Божији који води у бољи напредак.Бивати угодан свега Стваратељу је искрена и истинска захвалност Богу и Христу.Ако волимо и верујемо свега Стваратеља и Христа,измедју осталог,лоше климатске промене не постоје,а свега Стваратељ је спреман учинити,измедју осталог,на нашој земљи нестанак зимског годишњег доба,на такав начин учинити доброту природи и шумама које сваке године у огромним количинама бивају посечене.На нама,све је на нама,колико заиста волимо Господа и Христа и колико смо заиста посвећени свега Стваратељу,волевши Бога и Христа,праштајући једни другима,волевши једни друге и поштујући свакога. - У потпису: особа која како себи и својој породици,такота вама и вашој породици жели сваки потребан Божији благослов,тамте где вам иде слабије,нека иде вам довољно добро и боље. - Поз. -

ОДГОВОРИТЕ