Џобсова јахта плови Брионима

Венус, луксузна јахта Стива Џобса вредна 120 милиона евра, ових дана пловила је и по хрватском приморју, тачније око Бриона.

Свијет 26.07.2017 | 08:07
Џобсова јахта плови Брионима
Јахта је сада у власништву Џобсове удовице Лорин Пауел Џобс, која је већ крстарила по Јадрану, а задњи пут пре три године, када је обишла Дубровник и Хвар.

Лорин је са Џобсом, који је умро након дуже борбе с раком гуштераче, била у брако 20 година. Пар је имао четворо деце, а након смрти технолошког генија она је наследила више од 10 милијарди долара његове имовине.

Јахту Венус дизајнирао је Филип Старк, а саграђена је у Холандији.

Џобс је јахту наручио 2008. године, недуго након што му је дијагностикован рак, а Старка је одабрао јер је сматрао да он једини може његову визију да спроведе у дело.

Међутим, израда јахте није прошла без проблема. 

Јахта се градила у Холандији, а Старк ју је запленио након што је оптужио Џобса да му је остао дужан три милиона евра за дизајн, од укупне цифре од девет милиона колико су коштале Старкове услуге. Због те свађе је и откривен Старков хонорар, који је до тада био тајна.

Џобс је био свестан да неће дочекати да се јахта заврши, али свеједно је наставио са њеном градњом.

Јахта је завршена годину дана након његове смрти и не може се изнајмити. Најам јахти је иначе уобичајена ствар код богаташа који имају јахте и редовно их изнајмљују када их не користе.

Лорин Пауел Џобс је свој живот и занимање посветила улагању у образовање младих, помоћ имигрантима и социјалној правди, као и заштити животне средине. Нарочито брине за децу која из финансијских разлога не могу да приуште факултет.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пффф

26.07.2017 10:01

Нарочито брине за децу која из финансијских разлога не могу да приуште факултет. У овоме видим Додикову и Зељину слику.

ОДГОВОРИТЕ