Пожар: Угрожено 10.000 људи

Најмање 10. 000 људи евакуисано је протекле ноћи након што је избио нови пожар на југу Француске, у близини места Борм-ле-Мимоза у региону Вар, који се од понедељка бори са шумским пожарима великих размера, саопштиле су данас власти.

Свијет 26.07.2017 | 07:49
Пожар: Угрожено 10.000 људи
"Најмање 10.000 људи евакуисано је након што се пожар раширио. Ово је област у којој се број становника током лета удвостручује или утростручује", рекао је званичник Ватрогасне службе, преноси АФП.

Нови пожар у Вару уништио је најмање 400 хектара, наводе француски медији.

Синоћ је, према најновијем билансу пожара који од понедељка бесне на југоистоку Француске и у региону Корзике, изгорело скоро 4.000 хектара, а повређено је 20-ак особа које су учествовале у гашењу пожара и пружању помоћи угроженом становништву.

Министар унутрашњих послова Жерар Коломб синоћ је у области Коризике саопштио да је тражено шест авиона типа "даш 8" за борбу против шумских пожара.

Пожари, који су у понедељак захватили југоисток Француске и регион Корзике, јуче око поднева су већином били локализовани, осим у региону Вара, недалеко од Сен-Тропеа.

У месту Кроа-Валмер, код Сен-Тропеа, пожар је јуче био изузетно великих размера и тешко га је било савладати, рекао је председник општине Прованса-Алпи-Азурна обала Стефан Бујон за Ероп 1.

Према његовим речима, пожар је тамо веома компликован јер на обали има много шуме, а та зона је неприступачна, док се у околини налази велики број кућа.

Вар ће, како је упозорио, бити најкомпликована област, уз јаке ветрове за које метеоролози не најављују да ће ослабити.

Иначе, ветрови који дувају брзином од 140 километара на час знатно су убрзали ширење пламена.

Више од 4.000 ватрогасаца и полицајаца мобилисано је у гашењу ватрене стихије.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар