Њемачка одбила захтјеве за азил

На основу споразума о реадмисији у БиХ у прошлој години враћено је 1. 939 лица, а због тренутне мигрантске кризе у Европи, само из Њемачке постоје најаве за повратак око 4. 000 држављана БиХ којима је одбијен захтјев за азил.

Босна и Херцеговина 25.07.2017 | 21:16
Њемачка одбила захтјеве за азил
Овај податак наводи се у информацији о прихвату и интеграцији држављана БиХ враћених по основу споразума о реадмисији коју је данас је у Сарајеву усвојио Савјет министара БиХ.

Највећи број повратника у Федерацији БиХ регистрован је на подручју Тузле (155) и Сарајева (79), док је на подручју Републике Српске највећи број повратака регистрован на подручју Бијељине (39) и Зворника (30).

У информацији је истакнута добра сарадња надлежних институција на свим нивоима у овој области и наведено да ће Министарство за људска права и избјеглице БиХ наставити са унапређивањем система координације између свих укључених институција и организација на нивоу БиХ и на нижим нивоима власти.

Министарство за људска права и избјеглице у завршној је фази припреме пројекта "Интегрисани програм подршке за реинтеграцију повратника по основу Споразума о реадмисији" - фаза три, који ће ојачати способност институција БиХ да одговоре на убрзану динамику прихвата држављана БиХ који се враћају по овом основу, саопштено је из Савјета министара.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

упитник

25.07.2017 20:31

Кад неко исели у трећу земљу он тамо мора радити сваки дан редовно око 12 сати као коњ. Мора бити довољно психофизички способан за рад а тиме и за одобрење азила. У тим државама тако напорно раде и људи домаће националне припадности који су рођени тамо и чији су преци рођени тамо. Истина нажалост углавном ко остане овамо живи углавном као беспосличар и што још не ваља али услови за исељење у трећу земљу су озбиљне ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

25.07.2017 21:32

12 сати кажеш ? Ко мозе ефективно 12 сати да ради и да наплати ? Нико нема уговор на 60 сати седмицно. Знаци прековремени се опорезују до 50% знаци радиш висе за дрзаву него за себе. Не исплати се радити прековременио.Једино глупани раде прековремено.

Name

Генерал

25.07.2017 21:23

Ма Роми као и обицно мисле на социјалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

26.07.2017 05:43

Из Тузле је у току "евакуација" а не одлазак градјана Тузле свих вјера и нација у далеко већем броју него у рату и послије рата када је говорим о послије рата могао отићи ко је хтио! Ромкиње у седмом мјесецу трудноће, немам ништа против Рома напротив, одлазе и порађају се у Њемачкој и онда цијеле породице одлазе за њима! Процјене говоре о неких 5.000 Рома из Тузле и околине Тузле који су само у Берлину који су покуповали скоро све станове у "Авазовом торњу" у Тузли!