Роналдо се огласио и ставио тачку...

Претходних месеци много се спекулисало о његовом одласку из Реала, али Португалац је ћутао. Сада је решио да каже понешто. . . Желим још трофеја са Реалом! Кристијано Роналдо ставио је тачку на бројне спекулације у вези са његовом будућношћу у Реал Мадриду.

Фудбал 27.07.2017 | 15:00
Роналдо се огласио и ставио тачку...
Португалац је истакао да жели да осваја још трофеја са "краљевским" клубом, чиме је отклонио могућност одласка са Сантјаго Бернабеуа.

"Било је сјајно освајање великих трофеја прошле сезоне, као и индивидуалних награда. Било би лепо опет радити то. Мораш радити напорно, из године у годину, а ја ћу наставити тако. Фудбал је мој живот, моја страст", рекао је Роналдо за "Марку".

Роналдо има 32 године, са Реалом га уговор веже до лета 2021. године, а протеклих недеља се спекулисало да би можда могао да се врати у Манчестер Јунајтед, уз већ уобичајено помињање интересовања Пари Сен Жермена. 

Четвороструки освајач "Златне лопте" је прошле сезоне са Реалом освојио прву титулу у Шпанији од 2012. године (другу укупно), те трећу титулу Лиге шампиона, четврту у каријери.

Роналдо је прошле сезоне постигао 42 гола на 46 утакмица, први пут од уводне две сезоне у Реалу имао је мање погодака од наступа. Укупно за "краљевски" клуб је дао 406 голова на 394 меча.

Кристијано Роналдо иде, не иде из Реала, размишља... Управо то су приче којима су се бавили медији претходних месеци.

Иако је са Реалом освојио Лигу шампиона и Примеру, многи су мислили да ће напустити Мадрид. Наводно је размишљао о томе због оптужби шпанског тужилаштва да је утајио порез у тој земљи за 14,7 милиона евра.

Неки клубови су то покушали да искористе. Манчестер јунајтед желео је да га врати, Пари сен Жермен био је среман да одреши "џак", а Португалац се није оглашавао.

Роналдо је коначно проговорио.

"Освајање важних трофеја са Реалом је био сјајан осећај, исти онај као када добијеш Златну лопту или друга индивидуална признања. Желим опет то да урадим... Морам напорно да радим сваке године како бих наставио у истом ритму. Фудбал је мој живот и страст",рекао је за "Марку" Роналдо, који са Реалом има уговор до 2021. године.

Сматра да ће и у новој сезони имати жестоку конкуренцију, али је спреман за борбу и нада се да би могао да освоји и пету Златну лопту.

У протеклој сезони добио је ту престижну награду испред Лионела Месија и Антоана Гризмана.

Кладионичари тврде да је најозбиљнији кандидат да је опет освоји. Али са ким ће се такмичити?

Португалац каже са четворицом ривала.

"Борићу се са Месијем, Нејмаром, Робертом Левандовским и Гонзалом Игуаином. И та борба између нас увек ће постојати. Таква борба и такмичење су здрави и мотивишу ме. Због њих сам бољи из године у годину. Најбољи се увек труде да се надмећу са најбољима, јер то помаже да остану 'оштри'. Знате и да никада не смете да изгубите концентрацију, јер ће вас конкуренција одмах ухватити", поручио је Роналдо, који би се у случају освајања нове Златне лопте изједначио са рекордом Лионелом Месијем, јединим којима пет таквих признања у својој колекцији.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар