Бина Турбина упалио ''звездашку грејалицу''!

Спарта није боља, Милојевићу пази се контри. . . ! Човек који је дизао Београд и Праг на ноге о дуелу који је на програму вечерас. . .

Фудбал 27.07.2017 | 08:00
Бина Турбина упалио ''звездашку грејалицу''!
Славија је Црвеној звезди и Партизану збирно дала осам голова у Прагу, Плзењ је Војводини сакрио лопту, црвено-бели су страдали и у двомечу са Либерецом који не припада аристократији фудбала у Чешкој... Све је јасно - тренер српског вицешампиона Владан Милојевић мораће до четвртка увече од својих изабраника да сакрије "хајлајтсе" чешких и овдашњих клубова у новијој историји.

Имаће традицију Црвена звеза против себе, али човек који је дизао Београд и Праг на ногеДрагиша Бинић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт тврди да његов бивши клуб није без шанси. Напротив, популарни Бина Турбина упалио је "звездашку грејалицу".

"Спарта има само предност због чињенице да се реванш игра на Летни, њиховом стадиону. Остало је ту негде, уз претпоставку да ће Црвена звезда одиграти двомеч на горњој граници могућности. Па кад ће ако не сад?! Пун стадиом, врло инспиративан противник и шанса да урадите нешто за црвено-бели део земље", почиње причу за наш портал Драгиша Бинић.

Крило Звездине шампионске генерације после освојене титуле у Барију носио је дрес вечитог Спартиног ривала, Славије. Поручује да зна за какву тактику ће се одлучити ИталијанСтрамаћони...

"Уверен сам да ће се Спарта одлучити за дефанзивну варијанту. Знају они да би овде, на Маракани могли да прегоре. Дакле, неће се залетати. Исто тако очекујем да Звезда не крене грлом у јагоде. Врло је битно да сачува свој гол, да одигра као против Иртиша и Радничког из Ниша. Да позади све осигура и да чека шансу. А доћи ће шанса".

Некада су се чешке екипе ослањале на искусне играче из домаће производње, али овог лета великани из Прага били су родоначелници велике тржишне револуције. Спарта је потрошила више од 10.000.000 евра на афирмисане легионаре попут Каје, Јанка, чак и нашег Плавшића.

"Видећемо како ће то изгледати. Мислим да се Спарта још није нашла. Они су од почетка деведесетих до сада имали једну идеју приликом селектирања тима. Увек су били крцати квалитетним чешким играчима који личе један на другог. Сви брзи, сви јаки, тактички одлично обучени... Баш нам нису лежали. Зато понављам, зато апелујем: Звездо, пази се контри. Немој ту да нас ухвате. То би могао да буде крај. Потписао бих сад 1:0. А 2:0? Е то би био посао, то би био резултат".

Још једну ствар апострофира Драгиша Бинић...

"Спарта је, баш као и Славија, народни клуб. За Чехе они су више од клубова, као овде Црвена звезда и Партизан. У таквој атмосфери домаћи играчи су у том дресу увек играли преко својих могућности. Не знам како ће све то изгледати сада, када је њихов газда довео бројне странце и тренера странца. Ако су прави - неће ваљати. Али ако нису, ето Звезди шансе", закључио је Бинић овај разговор. 

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар