Ђорђевић о манипулативним менаџерима...

Једног ће да макну из репрезентације да би другом отворили место! Занимљиве изјаве српског селектора препричава Зоран Чутура. . .

Кошарка 27.07.2017 | 14:30
Ђорђевић о манипулативним менаџерима...
Тема која Александра Ђорђевића посебно боли. Статус репрезентативца одавно више није највиши идеал коме један спортиста стрепи. Не разуме то велики шампион Ђорђевић. Није ни крио колико је разочаран био отказима чак 26 играча позваних да играју за универзитетску селекцију. А у разговору са некадашњим саиграчем Зораном Чутуром, који пише колумну за хрватски сајт Германијак, поново се осврнуо на целу збрку са још неким занимљивим погледима.

Не крије Ђорђевић, био је забезекнут одговорима потенцијалних репрезентативаца...

"Да видиш какве су то поруке, какви су то разлози… Да не поверујеш. Двојица су се појавила на првом тренингу селекције, па су онда казали: ’Ма не, ипак не бисмо’. Неки су казали да баш сад и не би играли за универзитетску селекцију, али да су спремни да играју оне квалификационе утакмице за А селекцију без НБА играча. Све нам је то ФИБА приуштила с оним својим ’прозорима’. Њихова ми је идеја отприлике јасна, али… Сад ће се окупљати Б или чак Ц селекције репрезентација за те квалификационе утакмице, а – према овоме што се сад догодило – ја ћу као селектор морати да потписујеми позиве играчима који нису заслужили да обуку дрес националног тима. Каквог то има смисла?!", на глас размишља Ђорђевић.

Истина, исти проблем имаће и друге репрезентације, али...

"Тачно, али ме друге репрезентације на крају не занимају. И не желим да се поредим с другим репрезентацијама. ФИБА ће овим потезом озбиљно да наруши хијерархију унутар европске кошарке. Радиш, крвариш, освојиш медаљу да неком такмичењу, тешком муком дођеш до поштовања. И, шта се сад догодило? Нека, рецимо, Грузија или Велика Британија, које немају толико НБА играча, али имају добре репрезентације које су дуго заједно, уредно те победе у квалификацијама и све што си стицао се у тренутку сруши. Још се не зна ни хоће ли и играчи из Евролиге и Еврокупа уопште моћи да играју. Ето начина да се Молдавија направи кошаркашком велесилом. Је ли то оно што је ФИБА хтела и очекивала?“, грми Ђорђеви".

Наравно, није сва одговорност на Фиби. Има доста и до играча... Па и до менаџера.

"У крајњој линији и ја сам за то да игра ко хоће, али нека барем они који не желе да играју за репрезентацију имају толико храбрости и поштења да кажу: ’Не да ми се, не желим, драже ми је да се купам у мору и пецам’, па нека то онда објашњавају јавности, а не да стално измишљају нешто, сакривају се и траже алибије. Није истина да НБА клуб може било шта да ти забрани, они ти могу да сугеришу, предложе, а на играчу је да сам донесе одлуку. Клуб је рекао ово, менаџер је рекао оно, немам клуб и тражим га… Имам прошлогодишњи случај Марјановићевог отказа дан пре почетка припрема, боље је да се не присећам тога. Имам осећај да менаџери манипулишу играчима како желе – једног ће да макну из репрезентације да отворе место другом, тог ће другог идуће године да макну да би простор добио трећи… Да није трагично, било би смешно", закључио је Ђорђевић разговор са Чутуром.

Марјановићев менаџер је Миодраг Ражнатовић, који између осталих заступа и интересе Николе Јокића, јединог играча који је овог лета одбио позив за А репрезентацију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар