Монтелин ''Дизниленд'': Помало ме је срамота...!

Сваки дан сам слао десет истих порука за Бонућија! Тренер Милана у интервјуу за Газету дело спорт најавио још три појачања до краја прелазног рока.

Фудбал 26.07.2017 | 22:30
Монтелин ''Дизниленд'': Помало ме је срамота...!
Са преко 200.000.000 евра уложених у довођење десет појачања, Милан је направо револуцију у овом прелазном року и укључио потпуни „рестарт“ у свлачионици. Човек којем улагања нове управе највише импонују је свакако тренер Винченцо Монтела.

Без улагања, Монтела је могао да прође као његови претходници Михајловић, Инзаги,Седорф... Али на његову срећу задесио се у право време на правом месту. Кинези нису хтели да мењају Монтелу по доласку и почели су да му испауњавају жеље на фудбалској пијаци. Који тренер не би волое такве газде?

„Ово је лето из снова. И још траје. Лепота свега је што су неки моји снови почели да се остварују а лето још није завршено. С клупском управом сам имао консензус скоро око сваког појачања. Можемо да кажемо да је њихових 51 одсто жеља, а мојих 49 одсто“,рекао је Монтела у интервјуу за Газету дело спорт.

Истиче и да око једног појачања није владао једниствен став.

„Једино нисмо имали консензус око Бонућија. Они су мислили да није могуће довести га, ја сам знао да је доступан. Сваког дана сам директору Мирабелију слао по десет порука исте садржине: 'Добар дан или добро вече директоре. Бонући'. На крају смо успели. Бонући је врхунски професионалац. Не знам да ли је Јуве ослабљен нејговим одласком, али знам да смо се ми баш појачали“.

Како ће Монтела успети да уигра сва та појачања?

„Можда број играча које смо довели и количина потрошеног новца изазивају превелико узбуђење, али чињеница је да клуб ради сјајну ствар. Имамо агресиван прелазни рок како би се пре свега приближили Наполију. А наравно да бих волео да будем човек који је вратио Милан међу пет најбољих клубова на свету.“

Доласком Бонућија, уз Ромањолија и још једног новајлију Мусакија се стварају услови даМонтела игра формацију са тројицом у последњој линији као што је то радио у Фјорентини.

„Признајем да ми се свиђа та идеја, али са оваквим играчима можемо да играмо многе различите формације. Помало ме је срамота колико широк избор је испред мене“, нашалио сеМонтела.

Прелазни рок још није готов, а Монтела не крије приоритет.

„Главни фокус је да доведемо центрафора, а после тога тражимо једног крилног нападача и једног везисту који може да игра по страни. Али не морамо да журимо“.

Помињу се Обамејан, Белоти, Калинић... Ко је идеалан нападач по Монтелином укусу?

„Потребно је да комбинује различите квалитет. Мора да им осећај за гол, да постиже 'ружне голове' и да зна како да игра за екипу“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар