Да ли вјерујете Венгеру кад ово прича?

Остаје Алексис, борим се с тим 20 година! А онда - пет разлога због којих ће бити продат! Тренер Арсенала уверава да Чилеанац није тражио трансфер, окрутна британска штампа га подсећа да то значи само једно.

Фудбал 26.07.2017 | 22:00
Да ли вјерујете Венгеру кад ово прича?
Пари Сен Жермен је извисио за Нејмаров потпис, а како ствари стоје извисиће и за ангажман Алексиса Санчеза.

У дану кад је Ђерар Пике наводно убедио Бразилца да остане у Барселони, из Енглеске стижу информације да, без обзира што се Чилеанац договорио са управом француском клуба, Арсенал не жели да га пусти.

То је недвосмислено поручио тренер Арсен Венгер, умирујући навијаче Тобџија речима да ће „седмица“ бити у екипи наредне сезоне. И да претпоставке како је тренутно у Паризу, да би наводно завршио трансфер, нису тачне.

„Не, не мислим да је у Паризу“, јасно је ставио до знања Професор.

Француски медији пак тврде другачије.

„Читао сам Л'Екип последња три-четири дана. Направили су заокрет, од Санчеза ка Нејмару. Данас сви причају о Нејмару, а пре само три дана су говорили о Алексису. То је потребно новинарима. Иначе, ПСЖ не може да добије Алексиса, зато је кренуо на Нејмара“.

Наравно, све може да се промени до 31. августа, кад се завршава прелазни рок, али Венгер тврди да некадашњи крилни нападач Барселоне сигурно остаје на Емиратима.

„Није тачно да је тражио да оде. Плус, одавно сам одлучио шта да радим по овом питању. И врло јасно сам, неколико пута, ставио до знања шта мислим. Финансијски, стојимо сјајно. Последично томе, желимо да задржимо наше најбоље играче. А можете да се уверите да се сви клубови света утркују да добију врхунске фудбалере. Чилеанац улази у последњу годину уговора. Биће део екипе наредне сезоне, а кад се она заврши могу да га разумем буде ли хтео да оде“.

Незадовољство Алексиса Санчеза стањем у Арсеналу било је евидентно током минуле сезоне, а појачало се услед сазнања да Тобџије у наредној неће играти Лигу шампиона. Први пут после две деценије.

„Ако у клубу имате фудбалере врхунског квалитета не можете да зауставите медијске шекулације. Фрустрирајуће јесте, али против тога се морамо борити. То је проблем, не поричем, али вас питам: постоји ли реална шанса да се против тога боримо? Боримо се већ 20 година и такве ствари се и даље дешавају. Како можете да проверите који менаџер се срео са којим директором и с којим играчем се преговара. То се дешава на дневном нивоу. Не знам шта да радимо, јер нико није досад пронашао право решење за ову тематику. Поштујемо све клубове. Питамо их шта желе, а уколико нису вољи да нам продају играча онда не инсистирамо на трансферу. По томе се разликујемо од неких“, смирено је констатовао Арсен Венгер.

Његове речи требало би да делују као бенсендин за навијаче Арсенала. Или, можда, да им подигну притисак, јер су енглески медији одмах после ових изјава подсетили да је Венгер погазио сопствену реч у случајевима бар петорице важних играча, тврдећи да сигурно остају, а онда их у истом прелазном року продао.

Тако је било са Тјеријем Анријем (2007), Емануелом Адебајором (2009), Самиром Насријем (2011), Сеском Фабрегасом (2011) и Робином ван Персијем (2012).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар