"Рођен сам у Книну гдје 99% људи навија за Звезду!"

Нови голман Црвене звезде Милан Борјан представљен је и званично на стадиону "Рајко Митић".  Борјан по доласку у Звезду: Није све у финансијама! "Већ 16 година путујем по свету, био сам у Аргентини, Бугарској, Румунији и другим земљама, сви знају за Црвену звезду", истиче нови голман црвено-белих.

Фудбал 24.07.2017 | 18:00
"Рођен сам у Книну гдје 99% људи навија за Звезду!"
Борјан је дошао да попуни место упражњено одласком Филипа Манојловића у шпански Хетафе.

"Већ 16 година траје моја каријера, и где год да сам бранио за Црвену звезду се чуло. Сви знају за Црвену звезду и мени је много драго што сам дошао овде и што ћу да носим црвено-бели дрес. Надам се да ћу бранити, стигао сам као појачање и надам се да ће тренер да ми пружи шансу да се покажем. У такмичарској сам форми, био сам са репрезентацијом, стигао сам у суботу и у ритму сам. Спреман сам да се ставим тренеру на располагање. Носићу број 82, из неких приватних разлога", рекао је Борјан на представљању.

Он је истакао да је могао више новца да заради у иностранству, али и додао да није све у новцу.

"Није у животу све у финансијама. Звезда је велики клуб, у целом свету знају за бренд Звезде. Милим да ово помаже доста и мени, а и Звезди. Рођен сам у Книну, из Далмације сам, 99% људи тамо навија за Црвену звезду. Мој животни сан је био да браним у Црвеној звезди, и то ми се сад испуњава. Мислим да је Звезда велики клуб, и одавде могу да направим добар корак даље. У мојој породици сви навијају за Звезду", каже Борјан.

Поредећи бугарски Лудогорец са својим новим клубом, Борјан каже да је Лудогорец стабилан клуб, али да не може да се пореди са Звездом што се традиције тиче. Он открива и зашто није дошао у Звезду пре три године када је такође било наговештаја да би могао у Љутице Богдана.

"Рајковић је тада био млади репрезентативац који је требало да се покаже у Звезди, и ја се тада нисам пронашао у тој причи Гледао сам да одем у иностранство и да се тамо покажем, стекнем име и искуство, па да у будућности дођем у Црвену звезду. То ми се сада и испунило", закључује Борјан.

Осврнуо се и на чињеницу да му је супруга Снежана Филиповић радила у маркетингу ФК Партизан.

"Моја супруга је професионалац, није играла у Партизану, већ радила. Никад се не зна, можда дође у Звезду. То нема никакве везе... Да ли ће долазити на стадион да ме гледа? Наравно, даће ми максималну подршку", рекао је, додавши је добио много честитки из Канаде после потписа за црвено-беле.

Спортски директор Митар Мркела поручио је да је уверен како ће Борјан оправдати поверење.

"После одласка Манојловића брзо смо реаговали и пронашли најбоље решење. Имамо још Кахримана и Станковића, задовољни смо њима", закључио је Мркела.

Милан Борјан је рођен 1987. године, играо је између осталог и за Рад, Раднички из Ниша, Сивас и Корону, а за место међу стативама ће конкурисати са Дамиром Кахриманом и Александром Станковићем.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар