Шумари обуставили рад у Чајничу

Након што су у петак спријечили чланове Комисије за примопредају Јавног предузећа „Шуме Српске“ између досадашњег директора Шумског газдинства „Вучевица“ из Чајнича Слободана Пејовића и новоименованог вршиоца дужности Неђа Машића око 200 радника предвођених синдикатом данас су наставили протест и кренули у тоталну обуставу рада, јавља дописник БН телевизије.

Република Српска 24.07.2017 | 16:09
Шумари обуставили рад у Чајничу
Окупљени испред пословне зграде газдинства синдикалци захтијевају од генералног директора „Шума Републике Српске“ Риста Марића да испоштују законску и статутарну обавезу расписивања конкурса и одабир кандидата који испуњава његове услове, што како кажу, није случај са постављањем Машића.

Члан Гранског синдиката шумарства Стојан Драгичевић каже у изјави БН телевизији да синдикалци не одустају од протеста и окупљања док се не повуче одлука генералног директора о именовању вршиоца која је незаконита и која је политичке природе.

„Нећемо почети да радимо док се не распише конкурс за директора по статуту предузећа јер је на претходном садашњи предложени вршилац дужности Машић био одбијен јер није имао потребне квалификације за ову функцију“, додао је Драгичевић.

Предсједник синдикалне организације газдинства Јадранка Тадић каже у изјави БН телевизији да су сви радници на окупу и да нико није на својим радним мјестима а протести ће трајати до испуњења радничких захтијева.

„Више од годину дана нас мрцваре смјеном старог директора а онда нам доводе неког ко није из ове струке док ми у газдинству имамо око двадесет стручњака па и инжењера шумарства“, каже сјекач Драган Радовић.

Послије три дана огласила се и управа „Шума Српске“ која подсјећа да је директору Пејовићу мандат истекао у марту прошле а статус вршиоца дужности 21. јула ове године.

„Због непоштовања пословне политике „Шума Српске“, стоји у саопштењу, против Пејовића ће бити покрнут поступак повреде радне обавезе“.

Начелник општине Чајниче Горан Караџић поручује пословодству Јавног предузећа „Шуме Српске“ да на законит начин што прије ријеше кадровски проблем у газдинству јер је то у интересу и фирме и локалне заједнице.

„ Због обуставе рада данас су протествовали приватни предузимачи који не добијају сировину за рад, а имају уговоре са газдинством, па сад и они пријете блокадомм путева“, додао је Караџић.

(БН телевизија)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

ало сумари

24.07.2017 14:23

Лопови једни,откуд вама за право да се петљате у постављење директора.Мозете да рицете као волови али це да буде како казе госн.Лука Петровиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумар

24.07.2017 14:26

Свака цаст. Не треба висе никад дозволити да Управа на своју руку смјењује и поставља директоре. Радници најбоље знају да ли је директор успјесан или не. Вецину газдинстава је унистила бас управа ЈП постављајуци дирекоре по партијском кљуцу а не по способности. Ако вам је директор добар, не дајте га!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неба

24.07.2017 14:28

Не дајте лопову Петровићу да поставља глупе и неспособне људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Света 2018-та

24.07.2017 14:28

Само нова власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

24.07.2017 14:43

Хоце Лука буковине, а зеља га мине и за мало јеловине...

Name

#

24.07.2017 19:06

Гласај догодине за савез за промјене, и нема више ни Машића, ни Лука Петровића, ни сличних багровина.

Name

"18

24.07.2017 20:03

Доце иста багра, само друге боје.

Name

Миле

24.07.2017 14:39

Ма немој да вам ја долазим са кистром пиве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

24.07.2017 14:45

Предсједнице,уз велико постовање Вас,ипак би замолио да Луку спустите на земљу.Вјерујте нико га не подноси али се не смије реци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник ШГ "Вучевица" Чајниче

24.07.2017 16:58

Немате представу да ову фирму може да води мало дијете. Овај смијењени директор је није никако ни води. ОН НЕ РАДИ ВЕЋ ГОДИНАМА, ЈЕР НЕ МОЖЕ ОД БОЛЕСТИ. Појављује се по десетак минута на послу, то ће вам рећи било ко од мојих колега (сем ових који "протестују", или из страха од Пејовића или што им је платио син овог оронулог старца). Фирму води његови жена и син који спроводе страховладу овдје. Напљачкали су се, запослили све своје доушнике и послушнике. Чак су се крили и иза смрти својих најближих да би се задржавали ту. Њих троје. И то пред предсједником републике. О Пејовићима и њиховој бескрупулозности знају сви поштени Чајничани, газе по мртвима да би остварили своје циљеве и пљачкали државну имовину. Сам ћу се као свједок свега овога и Суду пријавити када се покрене поступак против ово троје најомраженијих грађана, оронулог старца, са једном ногом у гробу, који нема чак ни представу шта се око њега дешава, његовог неинтрелигентног сина и жене која смјењује и поставља раднике у фирми, а имашколу чистачице! ОВО ЈЕ СВЕ ОНО ШТО СЕ ИЗ СТРАХА У ЧАЈНИЧУ НЕ СМИЈЕ ПРИЧАТИ, А ЗНАЈУ СЕ ЊИХОВЕ (НЕ)РАДЊЕ ЈОШ ОД ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА. МНОГИ СУ И ГЛАВОМ ПЛАТИЛИ ЗБОГ ОВИХ ИСТИХ ПЕЈОВИЋА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

непзбиљно

24.07.2017 20:19

Какве глупости иду у етер мислим на овог плаћеног "Радник ШГ "Вучевица" Чајниче" Може водити мало дете, зато сто куђа нема сколе. Народ је подршком показао уз кога је. Нека куђа организује митинг и ако буде 20 људи треба му све дати ... АЛИ ... ТО ЈЕ НЕМОГУЋЕ ...

Name

Знамо се

01.08.2017 15:16

Матер ту твоју холоску ста ти имас против директора редовну плату примас једес хљеб откако је он досао на ово мјесто А до прије си јео говна као сто цес да их једес и у будуце Покази нам ти мајмуне то богаство које су пејовици стекли Објасни људима аргументуј гдје је то богаство

Name

Јаца

24.07.2017 17:13

Зна ли неко како смије син Слободаноа Пејовица да се појави на страјку? Он је порески инспектор у Истоцном Сарајеву, а на снимку се лијепо види како протестује? Водио је умјесто сенилног тате странку, водио кадровску политику газдинства! Како се не пласи да изгуби посао! ПА ЗАТО СТО ГА СТИТИ ЊЕГОВ ДРУГ МАРКО ВИДАКОВИЦ, ПОТПРЕДСЈЕДНИК СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

24.07.2017 18:28

Ова којом се потписујеш је највеће зло. Од њега се и осушила онако. Поред тројца Зеко "Сенилни"-мали смрад од сина-женетина забрекла, главна је у унесрећивању просјечне чајничке породице.

Name

СЈЕКАЦ

24.07.2017 17:43

Сви добро знају како пејовици владају и униставају људе.Тај зеко је опљацкао висе него било ко,имаце му и праунуцици.Људи се боје да казу јавно,ало он је пробио пролаз из канцеларије у стан.А КОМУНАЛИЈЕ,СТРУЈУ,ГРИЈАЊЕ,СВЕ ПЛАЦА ФИРМА.ТОЛИКО О ПОСТЕЊУ.ПА КОЛИКО ЈЕ ОН ОЈАДИО ОВАЈ ГРАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахххах

24.07.2017 20:45

Да јесте ојадио град на тај начин што сви признају запослио највише народа да прехрањује породицу. Пролаз из канцеларије у стан, докле иде људска злоба. Али ИСТИНА УВИЈЕК НА КРАЈУ ПОБЈЕДИ ЛАЖ. ТАКО ЋЕ И РАДНИЦИ ШУМАРСТВА ПОБЈЕДИТИ !!! Џаба вам лази !!!

Name

СЈЕКАЦ

24.07.2017 17:49

Тај слободан звани зеко је оформио екипу за пљацку.То су вито мастило,слависа ковацевиц,несо поповиц,све сефови.Рекетирају сваког брентисту,обицне градјане,не мозес ни метар дрва добити а да њима не дас проценат.Погледајте ста све имају,да није од плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаххах

24.07.2017 20:42

"Екипа за пљачку" фирма у плусу 1, 4 милиона прва у Српској хаххахах. Пљачка је када Стакорина, Комунално итд све пропадне после "школованог пљачкаса". Сумарство нецете добити. Радници не дају свој посао !!!

Name

2017

24.07.2017 21:23

Радници раде али нерадници се буне,како и не би кад примају плату а по кафанама за вријеме радног времена.Наравно,подобни Зеку и ње говој жени!Доста су изигравали господаре Чајница!Ни сам Зеко не ради,само се појави кратко ујутро у канцеларији и назад у стан изнад канцеларије!!!!висе се појављује на ТВ него на послу

Name

немања

24.07.2017 18:55

Засто Пејовиц пуста слоба са мостине да краде градју са лагера,досао је овдје из мокрог са голфом двојком,сад вози ауто од 100000км.сви знају како краде,али се тали са пејовицем,па никоме ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

24.07.2017 21:55

Пословну политику води управа ЈП Шуме РС а не радници и синдикат.Не мозе сумарство да не рад само зато сто је Пејовиц Слободан био в.д. до 21.07.2017.године и сто је Неђо Масиц именован за в.д. Ко це платити дневнице радницима и ста је са испоруком трупаца на основу закљуцених уговора.Ко це одговарати за стету која је вец уцињена радници не раде а неко це платити дневнице.Радници страјкују због избора директора сваста, јер се најцесце страјкује због плате.......... Радници су злоупотријебљени ради приватних интереса породице Пејовиц али нису свјесни тога када схвате бице касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљак

24.07.2017 22:07

Сви у граду Чајнице знају све јер је мали град.Али да радници не иду на посао због тога ко це бити директор је за НЕПОВЈЕРОВАТИ.Ја сам одрастао у Цајницу и одселио сам се прије десетак година вани.Радим у фирми и не знам ко ми је директор.Када би назападу страјковали као у Цајницу ти радници би добили отказ и нигдје се не би могли запослити.Радници идите радите пустите ви ко це бити директор.Када добијете мању плату сто нисте радили схватицете да сте искорисцени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трпиње ситy

25.07.2017 12:23

Ко сад води СНСД у Цајницу. Изгледа опет Кудја у Додика? Јел мозе неко да ми мало појасни ситуацију у Цајницу. Поздрав и диаспоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

26.07.2017 22:52

До просле године је на целу снсд био слободам пејовиц директор сума цајнице а онда је на цело опет досо недјо кудја уједно оснивац и први председник ове странке у цајницу. слобо је јос цлан снсд па је смјесно и глупо сто се писе да ова смјена има политицку конотацију.