РТРС посвађао политичке партије

Најновије саопштење СНСД-а најбоља је потврда да тзв. Јавни сервис РТРС није ништа друго него партијски мегафон те странке који служи за прљаву пропаганду каква је виђена још само у Сјеверној Кореји, а којој су својствене гебелсовско фабриковање лажи и конструкција, саопштено је из Српске демократске странке.

Република Српска 24.07.2017 | 15:34
РТРС посвађао политичке партије
Даље се наводи да већ годинама СНСД и њихова фабрика лажи - РТРС - упорно понављају лажи о Сорошу, обојеним и наранџастим револуцијама како би дискредитавали опозицију и скренули пажњу грађана и јавности са организованог криминала, финансијског колапса и огромних проблема у Републици Српској.

"Кажу да и сам Ким Џонг Ун завиди Додику на злоупотреби медија и потпуној диктаторској контроли националне телевизије, а уредници РТРС само треба да свежу пунђу и надмаше чувену Ри Чун Хи, народну спикерку сјевернокорејског Дневника", каже се у саопштењу СДС.
 
Подсјећају да су судови већ донијели пресуде и казнили режимске медије због ранијих измишљотина и лажних вијести о тобожњем финансирању опозиције од стране Сороша.

"Након последење лажи, свакако ћемо СНСД-у и РТРС-у приуштити задовољство да своје наводе докажу на суду", најављују из СДС и поручују "квази патриотама из СНСД-а да је предаја грађе из највећег српског стратишта Јасеновца показала ко су издајници, као и срамотни политички пакт СНСД-а са ХДЗ-ом и Додикова упорна борба за хрватске интересе".

"Зато нас неће много изненадити ако РТРС ускоро уживо буде преносио концерт Томпсона и прославу „Олује“ са врхом ХДЗ-а у првим редовима.
Такође, када већ говоре о ''преносу надлежности, позивамо Милорада Додика и СНСД да санкционишу своје посланике који су гласали за оснивање Суда и Тужилаштва БиХ и да кажу које је надлежности Никола Шпирић вратио током осмогодишње владавине Савјетом министара и четверогодишњег предсједавања Представничким домом Параламентарне скупштине БиХ", каже се у саопштењу и додаје да су иза Шпирића и СНСД-а у Савјету министара затекли само криминалне уговоре и намјештене тендере СНСД-овим тајкунима.

Прави разлог дреке СНСД-а и РТРС-а, како стоји у саопштењу, јесте процесуирање ових и других афера.

СДС наглашава да имају посебну одговорност и обавезу да ослободе националну телевизију Републике Српске од злоупотреба и контроле од стране једне партије (СНСД) и једног човјека (Милорада Додика), како би РТРС поново постао истински Јавни сервис свих грађана", каже се у саопштењу.

На крају наводе да "режимска гебелсовска пропаганда" не може сакрити чињеницу да је Драшко Милиновић, генерални директор, под диригентском палицом СНСД-а потпуно финансијски уништио РТРС, чије су обавезе тренутно за четири милиона марака веће од укупне имовине РТРС-а.

СДС упућује позив Милиновићу да јавности каже како је за кратко вријеме стекао пентхаус, луксузна возила и осталу имовину.

СДС је овим реаговао на саопштење СНСД, који тврде "да не престају напади на предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједника Владе Жељку Цвијановић и Радио-телевизију Републике Српске, те да финансије за још један покушај уништења институција Српске засад износе пет милиона долара".

"Сорошева екипа из Македоније преселила је на терен Републике Српске, иако им је центар Подгорица. Финансије за још један покушај уништења институција Републике Српске, засад износе пет милиона долара", наведено је у саопштењу СНСД.

(БН)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Никола

24.07.2017 13:37

РТРС-ом од 1997 када је насилно преузео предајнике па све до данас 2017,пуних 20 година заједно са странцима лицно управља Милорад Додик.То је свима јасно,а да је опозиција у праву најбоље потврдјује прва странацка вијест на РТРС-у тј.странацко саопстење СНСД-а које стоји вец неколико сати!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

О куку патори

24.07.2017 13:57

Окупатор СРТ-а је Милорад Додик и његови окупациони намјесници...Сејмон Хејзлок, Драган Гашић, Рајко Васић, Ж. Копања и Анђелко Козомара, нешто касније и брачни пар Кусмук-Давидовић. И тако све до данас.

Name

Те 1997.

24.07.2017 14:02

Те 1997 када су насилно отимани предајници СРТ-а, клуцну улогу у тој нецасности су, медју осталима, имали Драско Игњатиц и Споменко Милинковиц из Бањалуке.

Name

свједок

24.07.2017 21:36

Нису ови људи окупирали СРТ. О свему постоје видео записи. Водје побуне били су у то вријеме највеци нерадници - Маринкл Уцур, Слободан Васковиц, Мира Лолиц и братија окупљена око њих. ОХР је одлуцио укинути СРТ због сулуде уредјивацке политике, слицне данасњој коју предводи Драско Милиновиц. Биљана Плавсиц, Слободан Милосевиц и Карлос Вестерндноп замолили су ове људе да помогну дy се спаси СРТ и да Република Српска има своју националну телевизију. Некоректно је данас их називати окупаторима

Name

Посланик

25.07.2017 07:39

Драган Чавић, један од вођа опозиције више пута је и јавно и у НСРС рекао да је то једини период, дакле од 1998-2000 године када је РТРС био јавни сервис и када је опозицији било омогућено да каже шта мисли. Према томе, није коректно овако етикетирати људе. Да је среће они би и сада били ангажовани да спасе РТРС уништења

Name

Ре Никола

25.07.2017 08:54

Основно правило нормалног новинарства је да се цује мисљење обе стране, сто је Милиновиц потпуно унистио фаворизујуци само једну страну.

Name

Срамота

25.07.2017 10:21

Није ми јасно како Додик који је интелигентан цовјек, нема сумње, мозе спасти на то да јавни сервис РС буде на најјаднијем нивоу по уредјивацким принципима у Еуропи. Милораде потјерај ово руководство, спаси и ртрс и свој образ.

Name

075

25.07.2017 17:29

Сјетим се вица када сам био мали који гласи:" Како почиње дневник у Албанији? Са добро вече друже предсједниче!" Много сличности, зар не?!

Name

Лука

24.07.2017 13:39

Телевизија коју сви плацамо а понаса се као билтен СНСД-а! Ил' це бити свих нас или је неце бити,овако висе не мозе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

24.07.2017 14:54

Ја не плацам 7.50Км, него попијем седам кафа.

Name

Рајко

24.07.2017 15:28

Нит је плацам нит цу је плацат.

Name

МК

24.07.2017 16:43

КО ЈЕ ЛУД ПЛАЋАТИ А ОНИ КУПУЈУ ВИЛЕ СТАНОВЕ И АУТОМОБИЛЕ ЈА ДАМ ДЈЕЦИ ЗА СЛАДОЛЕД ПА НИКО ЈЕ И НЕГЛЕДА ГЛЕДАМ БН НЕКА ИМ ЖЕЉКА И ДОДО ПЛАЋАЈУ ОНИ ИМ РУШЕ РЕЈТИНГ.

Name

Из личног искуства

25.07.2017 18:29

Већ 7 година сам на суду, само због алавости инкасанта који ме је пријавио као засебно домаћинство, иако нажалост, живим са родитељима! А они већ плаћају. На једном рочишту одустали од тужбе, али рачуни и даље стижу! Наставља се...мораћу платити адвоката. Ово је слика наше РТРС!

Name

вага

24.07.2017 13:40

Промјена власти догодине и онда хапсења. 2019-та бице много занимљива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2017 17:49

Прије ЦЕ трава по теби пораст јадо.

Name

КОДУС

24.07.2017 13:41

Браву Вукота Говедарица. Ово дјеловање опозиционо СДС је квалитетно, засновано на цињеницама и носи поруку народу. Само напријед будуци предсједнице Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2017 17:50

Којог народа оног у мањини Комби.

Name

Луне

24.07.2017 13:47

Нити су Додик нити ово руководство РТРС-а Република Српска,напротив Република Српска је све оно сто смо створили у рату па и РТРС,али не овакав,јадан и биједан и у функцији једне политицке партије!? Нико није против РТРС-а него против злоупотребе истог у корист резима,мафије и криминалаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

24.07.2017 13:49

Само их јасите, не дајте им да дишу. Догодине су долијали. Гдје цес онда Милиновићу? Има на Туњицама лијепих пенхауса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

24.07.2017 13:50

Дегутантно је гледати ртрс. Толико мрзње према сопственом народу и тако јефтина пропаганда. РТРС це, сигурна сам, бити кап која је прелила цасу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запршка

24.07.2017 13:51

Црвени су се препали. Дошла маца на вратанца. Фабрика лажи ради и ни једна друга фабрика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-лука

24.07.2017 13:55

Зашто опозициони лидери не позову грађане на престанак финансирања ове антинародне институције?Чега се боје? Тамо је Борјана Кришто то већ учинила .

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

24.07.2017 14:04

Велика греска РАК-а што је казнио РТРС, потребно је директно и персонално казнити дииректора РТРС и главног уредника информативног програма и од њихове плате наплаћивати казну!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

24.07.2017 14:33

Зар мислиш да су само директор и главни уредник криви за оволику мржњу против свега Српског у РС. Бар 90% њих са РТРС-а треба отпустити и забранити им и да пролазе поред телевизије, а не да раде на њој! Доле фабрика мржње и зла!

Name

02

24.07.2017 14:53

Са свим се слажем у потпуности , али каква прица2018.ко жив ко мртав, до тада ће све нестати и отиче Милановић и остала багра.Ако не платиш РТВ таксу 2-3 мјесеца без трајног потписаног налога одбија се од пензије са каматом.Ако је почела прича око проблема РТРС КАО РТВ СНСД И СИЈАЦА СТРАХА ОДМАХ РЈЕСАВАТИ ВИ ПОГРИЈЕТЕ И ПУСТИ ДА СЕ ХЛАДИ ДО 2018.НИСТА НЕЦЕ БИТИ 2018 КУПИЦЕ СНСД ИЗБРЕ.РТРС САЉЕ СВОЈЕ ХОБОТНИЦЕ СИРОМ РС МАСКИРАНЕ ПОД РСЗНИМ ВИДОВИМА.УЛАЗАК У СТИДИО РТРС ЗАБРАНИТИ МАТИ ДАКОВИЦУ, ПОСЛАНИКУ НС СРБИЈЕ МИРОСЛАВУ ЛАЗАНСКОМ.ВЕДРАНУ СКОРИ КОЈЕМЕ БРАТ ПРЕКО ЗЕЉКА КОВАЦЕВИЦА У ЕПС РС ПДИПРЕМА ФОТЕЉУ ЛОПОВИ ЦЕ ЗА 2 год.само приказати сахране и спроводе везира РС

Name

Независно

24.07.2017 14:21

Очигледно је да РТРС испуњава искључиво жеље и упутства СНСД, те је више страначки него јавни ТВ сервис. Њихове информативне емисије углавном су пуне хвалоспјева о актуелној власти и безочним нападима и пљувању по опозији и њеним лидерима. За ово нису криви новинари , већ директор и уредници који слијепо испуњавају све што им кажу или нареде из СНСД или Додик посредством својих тзв. савјетника. Катастрофа! С друге стране, бар кад су у питању информативне емисије, и БНТВ претјерује са "паљбом" по владајућима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина је срамна

24.07.2017 14:31

Ниста срамније од поставе новинара РТРС-а Наде Велетиц, Наде Арлов, Гвоздена Сарца, Биљане Кнезециц, оног несрецног и упатеног Вејица и Прерадовицке. Није до уредника вец и до новинарског сљама тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

24.07.2017 14:33

Колико смо се само докзаних лажи наслушали са РТРС-а о политичким неистомишљеницима великог вође.Без имало срама и стида су измисљали најцрње лажи о свима који мисле другације од великог вође и његове секте.Пошто се ближе избори сигуран сам да ће са лажима наставити у још жешће.Сјетите се само прича о Сорошу и опозицији,о људима из опозиције плаћеним да изазову нереде ,о десетинама убачених на протестима у БЛ а уствари једини који су тада прижељкивали сукобе су били ови из секте.А шта рећи о разним стручњацима из свих области који годинама смишљено слуђују народ својим анализама и оцјенама.Ево задњи примјер овог несретног Галијашевића.Цовјек је имао висе простора на РТРС-у него вецина изабраних представника насег народа.Официр армије БИХ веци бранилац и заштитник РС од оних који су је стварали.Паметном доста.Вјероватно и сада цуте о Галијашевицу.Цовјек годинама узима паре из насег џепа а измисља злочине српских бораца.Највеци злоцин према сопственом народу је сто не желе да прицају о његовој пљацки и криминалу.Хајде неко из секте нека казе када је то РТРС направио емисију у којој се отворено говорило о пљацкама банака,робних резерви.Да не говоримо о пропасти јавних предузеца.Да ли је уопште могуце цути мисљење супротно ставовима великог вође?Али су зато без имало срама усхицени пренијели да нам је продузен зивотни вијек захваљујуци влади и да плацамо струју 113 посто јефтиније од других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.07.2017 14:35

Независан сам од икакве партије, али брате колико је ова РТРС пристрасна, она Фуртула, Лазански или Мате, ма преврсило сваку мјеру...јос сам заборавио ону плаву, сада води дневник ето то јој је крајњи домет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нела М.

24.07.2017 14:49

Најцесца ријец на РТРС-у је такозвана. Све сто није СНСД је такозвано!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

24.07.2017 15:39

СИН ФУРТУЛЕ ДЕМОНСТРИРА СИЛУ У ХЕТ КАО инг.градевине то је невиђено. ЗНА МАМА СТО ГА ЈЕ ПОСЛАЛА ОВАМО, ПАКУЈУ СЕ инг.из ХЕРЦЕГОВИНЕ ДА ФУРТУЛА ФИРТУЛА КАКО ГА ЗОВУ У,, ХЕТ,,СМЕТАЛО АЛИ ЦЕ ОН СА ЗЕЉКОВИЦЕМ СПАСОЈЕМ ДИЈЕЛИТИ ТАЛ.

Name

Двица

25.07.2017 17:45

Такозвана ртрс.

Name

СНСД

24.07.2017 14:51

РТРС припада оном ко је на власти,а ви багро опозициона идите на медије у федерацију! СНСД до вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

24.07.2017 14:51

РТРС припада оном ко је на власти,а ви багро опозициона идите на медије у федерацију! СНСД до вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

24.07.2017 15:05

Овај програм који нам сервира тзв ртрс НЕКА плаца снсд. Остали градјани РС вољно.

Name

уфф

24.07.2017 15:06

И ти си са Зељком.

Name

Е Јес

24.07.2017 15:22

ЈЕС, ЈЕС, НАЈБОЉИ ЈЕ РТРС...

Name

Никола

24.07.2017 15:36

Како цете се у цуду наци када изгубите власт,нисте ни свјесни који це вас сок снаци!? Много сте зивили на грбаци народа,бојим се да неки не изврсе и самоубиство!?

Name

Дарко Миха

24.07.2017 16:18

Ха ха више су смјешни колико лажу ови са РТРС са 5 милиона неко кренуо да руши режим СНСД, а у сваком већем селу има по један или више тајкуна СНСД који у сламарици има дупло више...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

24.07.2017 16:21

ПА ДА БАР ИЗМИСЛЕ НЕШТО ШТО ИОЛЕ ИМА СМИСЛА НЕГО ОВИ СА РТРС ПЛАШЕ ОВАЈ ЈАДНИ НАРОД И ДРЖЕ ГА У СТРАХУ УВЈЕК ИСТИМ СТВАРИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Ивић

24.07.2017 16:22

Ово за поређење РТРС са сјевернокорејском ТВ је баш адекватно и нажалост то је потпуна истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.07.2017 16:25

ОВЕ ЛАЖИ СА РТРС СУ ВИШЕ ПОСТАЛА УВРЕДА ЗА ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ НАРОДА ПОТПУНО СУ ИЗГУБИЛИ КОМПАС И ПОТЦИЈЕЊУЈУ ВЛАСТИТИ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

24.07.2017 16:38

ДОДИК ХОЋЕ ДА СТАВИ СВЕ ПОД СВОЈУ КОНТРОЛУ А ТО ШТО НАС ИЗОЛУЈЕ ПОДСЈЕЋА НА С.КОРЕЈУ .НЕ ПОСТОЈИ СТАВКА У Р.С. КОЈА НИЈЕ ОД СТРАНЕ СНСД ПРИВАТИЗОВАНА НЕ ПОСТОЈИ НИЈЕДАН БЛИЗАК РОЂАК ИЛИ ПРИЈАТЕЉ ДОДИКОВ КОЈИ НИЈЕ СТЕКАО ЕНОРМНО БОГАТСТВО ЗАХВАЉУЈУЋИ ДОДИКУ.КРИМИНАЛ КОЈИ ЈЕ ПРИСУТАН У Р.С. ЈЕ МАЛА МАЦА ЗА КЕЉМЕНДИЈЕ ШТА ЈЕ ПОСТАЛА ПОРОДИЦА ДОДИК И ЧОВЈЕК ЋЕ НАС ДОВЕСТИ УБРЗО У СТАЊЕ С.КОРЕЈЕ ЈЕР СУ ТО ЉУДИ КОЈИ КАО ИСЛАМИСТИ ТЕЖЕ НЕЧЕМУ НЕЉУДСКОМ И НЕОПРАВДАНОМ ЖИВОТУ СВОЈИХ ПОДАНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модричанин

24.07.2017 21:02

хттп://спортдц.нет/вест/81308/додик-потредсједник-аба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Номад

25.07.2017 10:38

РТРС-овизија=Додиковизија

ОДГОВОРИТЕ
Name

занимацијс

25.07.2017 14:04

Мене само занима да ли је стварно могуће да СДС није у стању пронаћи неког ко је бар за јоту виспренији од Вукановића за писање ових саопштења (Сј.Кореја, гебелсовштина, финансијско уништење, дно-дна....па онда обрни круг, опет и опет)... Забога људи, пробали сте са овим блесавим приступом који се огадио и највјернијима, не иде, мијењајте Вукана и ту неспособну екипу иначе сте у тоталном чабру. Да ли заиста у СДС-у и СЗП-у има више икога ко пуши ту причу како ћете на овоме да добијете изборе!? На овим будалаштинама ви се борите буквално за цензус.

ОДГОВОРИТЕ