Ливерпулове трансфер бомбе су...

. . . 2 x 80. 000. 000 евра: Једна може, друга не. . . ! Позитивни и негативни сигнали за две велике жеље Јиргена Клопа.

Фудбал 26.07.2017 | 10:00
Ливерпулове трансфер бомбе су...
Ливерпул је до сада довео три појачања (Салах, Робертсон и Соланке) али се само Египћанин може назвати звучним појачањем. Од Ливерпула се очекује још нека трансфер бомба до краја прелазног рока, а Јирген Клоп је најавио да ће до 31. августа бити активан на фудбалској пијаци.

Клоп има две велике жеље, али је проблем што су оне тешко доступне и прескупе су: ВирџилВан Дајк и Наби Кеита.

Док се ситуација са Ван Дајком побољшава, шансе да дође и Кеита се погоршавају...

Ван Дајк је прецртан у Саутемптону након што је одбио да тренира и није отишао са екипом на турнеју по Француској. Чека се да Ливерпул изађе са званичном понудом пред Свеце који неће имати мислости због свега што се дешавало и Ван Дајковог понашања. Очекује се да Саутемптон неће спустити цену испод 80.000.000 евра и да ће Ливерпул на крају приче морати да плати поменуту цифру и учини Холанђанина најплаћенијим дефанзивцем у историји фудбала.

Како расте оптимизам за довођење Ван Дајка, тако долазе негативни сигнали око куповине Набија Кеите.

Јирген Клоп је просто опчињен везистом РБ Лајпцига и не одустаје упркос свим порукама из Немачке да играч није на продају. Прва понуда Ливерпула од 65.000.000 евра је глатко одбијена. Потом је дошла и друга од 75.000.000 евра, али је Лајпциг и то одбио уз ново појашњење да играч једноставно није на продају. Међутим, Ливерпул не хаје за поруке из Немачке и послао је трећу понуду од невероватних 80.000.000 евра.

Међутим, опет ће бити одбијен. Према изворима Скај Спортса из Немачке, РБ Лајпциг не прихвата ни 80.000.000 евра за свог везисту јер ово више није ствар финансија, већ принципа. Немачки клуб је амбициозан пројекат који напредује километарским корацима и сада мора да докаже да није излог фудбалских драгуља у којима ће Ливерпул и остали великани купити оно што пожеле. Поготово што им је Кеита неопходан за дебитантску сезону у Лиги шампиона...

Лајпциг свесно ризикује јер ће Кеита наредног лета имати фиксну откупну клаузулу у висини од 55.000.000 евра. Тада неће моћи да одбије поменуту суму, али прихвата ризик да наКеити изгуби 25.000.000 евра. Директор Рангник је зато играчу понудио нови, богатији уговор како би се избацила поменута клаузула. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар