Кисљак више није амбасадор

Амбасадор Русије у САД Сергеј Кисљак, повезан с контроверзама око могуће умешаности Русије у америчке председничке изборе, неће више бити на тој функцији.

Свијет 23.07.2017 | 17:29
Кисљак више није амбасадор
Амбасада Русије у Вашингтону објавила је на Твитеру да је Кисљаков мандат завршен јуче, пренео је Асошиејтед прес.

За сада није саопштено ко ће га наследити, а многи очекују да то буде заменик руског министра спољних послова Сергеја Лаврова и бивши заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов који важи за припадника "тврде струје" у односима са САД, наводи АП.

Бивши саветник за национану безбедност председника САД, Мајкл Флин поднео је оставку 13. фебруара пошто се сазнало да потпредседнику САД Мајку Пенсу није рекао истину о својим контактима с Кисљаком, с којим је разговарао о америчким санкцијама Русији. Флин је с Кисљаком разговарао пре свог ступања на дужност, односно пре инаугурације америчког председника Доналда Трампа.

Амерички министар правде Џеф Сешонс је марта ове године себе изузео из истраге могућег руског мешања у председничке изборе у САД 2016. године, пошто је откривено да је он током прошлогодишње предизборне кампање два пута тајно разговарао с Кисљаком.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар