Видео: Шок - човјек упао на терен и узвикнуо "Зиг хајл"!

Током полуфинала турнира Баштаду на терен је изашао један мушкарац који је узвикивао нацистичке слогане и подигао руку што је личило на нацистички поздрав.

Тенис 23.07.2017 | 14:15
Видео: Шок - човјек упао на терен и узвикнуо "Зиг хајл"!
За време полуфиналног меча на турниру у Баштаду непознати младић ушетао је на терен и викао нацистички поздрав.

У току је био меч измедју Давида Ферера у Фернанда Вердаска.

Мушкарац је на терену узвикнуо "Хајл победа" и подигао десну песницу.

Како је пренела агенција АП, мушкарац је наводно ухапшен због недозвољеног уласка на терен.

Меч је настављен, а Ферер је у три сета победио Вердаска и изборио финале.



Давид Ферер и Фернандо Вердаско, али и публика на турниру у Баштаду остала је скамењена када је почетком другог сета полуфиналног меча на терен, потпуно неометано, ушетао човек.

Он је са високо подигнутом руком и шаком скупљеном у песницу узвикнуо "Зиг хајл" (Живела победа), нацистички поздрав којим су чланови нацистичке странке показивали оданост свом вођи Адолфу Хитлеру.

Играчи на терену били су уплашени, а први је реаговао судија меча, који је сишао са столице и кренуо према непознатом човеку, када је улетело обезбеђење и извело га.

Према писању шведских медија, они су га мирно привели, а вероватно се ради о ментално оболелој особи. Полиција је потом ухапсила мушкарца због недозвољеног уласка на терен, пренео је АП.

Давид Ферер признао је да је био озбиљно узнимерен када је видео непознатог човека који је неометано ушетао на терен током меча.

"Био сам уплашен када је почео да виче. Чинило се да тај момак није нормалан, али ни све то што се догодило није нормално. Нисмо били заштићени. Човек је узвикивао нацистички поздрав и мислим да су то опасне ствари", рекао је Ферер после меча.

"Безбедност је важна за тенисере и остале спортисте и заиста не желимо да виђамо овакве сцене", додао је Ферер који је после претрпљеног шока успео да победи свог земљака Вердаска (6:1, 6:7, 6:4) и избори пласман у финале.



За титулу у Баштаду, турниру из серије 250 чији је наградни фонд 484.000 евра, играће са Александром Долгополовим из Украјине.

Остаје питање за организаторе, али и челнике АТП и Међународне тениске федерације (ИТФ) како је уопште могао да се догоди овакав пропуст на турниру високе категорије... Неко ће морати да одговори на њега.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар