Заева у Сарајеву дочекали свечано

Премијер Македоније налази се у дводневној званичној посјети БиХ.

Босна и Херцеговина 23.07.2017 | 10:03
Заева у Сарајеву дочекали свечано
Састанком са предсједавајућим Савјета министара Босне и Херцеговине Денисом Звиздићем предсједник Владе Републике Македоније Зоран Заев започео је званичну посјету Босни и Херцеговини.П

Свечани дочек уприличен је јутрос испред зграде институција БиХ након чега ће бити одржан и састанак делегација Савјета министара БиХ и Владе Републике Македоније.

Биће потписана и два споразума о конкретној сарадњу.

Протоколом посјете предвиђен је сусрет са члановима руководства Парламентарне скупштине БиХ и са члановима Предсједништва БиХ.

Звиздић и Заев ће у току дана посјетити и Ротимље гдје ће положити вијенац на спомен-обиљежје трагично страдалом предсједнику Републике Македоније Борису Трајковском и члановима његове пратње.

У вечерњим сатима Зциздић и Заев боравиће у Мостару гдје ће присуствовати манифестацији "Мостар Пеаце Цоннецтион" и потписати Мостарску повељу мира.

Премијер Македоније у Сарајево је допутовао јуче, а на Међународном аеродрому Сарајево дочекао га је министар безбједности БиХ Драган Мектић.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Соко

23.07.2017 09:58

Састали СЕ мектиц и заев да размијене искуства о саеадњи СА терористима и подрсци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

23.07.2017 14:25

Кад СЕ упореде бих и македонија ТУ смо негдје нај слицнији смо по пиитањуу борбе против тероризма и Доле постоје села гдје полиција насмије привирит као и у босни

ОДГОВОРИТЕ