Пожар посвађао Колинду и Андреја

Сплитски пожар отворио је највећу кризу у хрватском државном врху између предсједнице Колинде Грабар-Китаровић и премијера Андреја Пленковића.

Регион 22.07.2017 | 20:45
Пожар посвађао Колинду и Андреја
Посљедњих дана падају тешке ријечи, а Пленковић као шеф ХДЗ-а наговијестио је да ће странка размислити хоће ли Грабар-Китаровић подржати за други предсједнички мандат, пишу загребачки медији.
 
Извори с Пантовчака и из Банских двора потврдили су новинарима да се Пленковић и Грабар-Китаровић нису чули од понедјељка.

Неизвјесно је и хоће ли министар одбране Дамир Крстичевић повући оставку, коју не одобравају ни предсједница ни премијер, али моћни министар је и даље увријеђен што је предсједница прозвала војску да није на вријеме била укључена у гашење ватре у околини Сплита.

Ватрена стихија показала је да у Хрватској на терену није добро стање, без обзира на то што власт покушава приказати да је све било како треба.

Тако је шеф Цивилне заштите био на годишњем одмору, док је Далмација била у пламену, а грађани кажу да су се сами организовали, јер службе нису реаговале.

Крстичевић је јуче најавио да ће након одмора донијети одлуку остаје ли на дужности министра, јер, како је рекао, треба му мало одмора. Додао је да "ради свој посао" и да ће учинити "све што је најбоље за Хрватску", јер је тако увијек чинио, преноси Аваз.

(Вијести.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

попара

22.07.2017 19:41

Какав народ,и брига за позар.Њих занима колико су пара изгубили због туризма.Никад им доста,гладан народ и грамзив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.07.2017 20:18

Колинда не може ни мјесец дана да издржи а да не извали какву глупост.

Name

Иван

22.07.2017 21:19

Ал да је риба јест сигурно.Добра је ко гром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

23.07.2017 06:12

Колинда дрибла Андреја због позара, ко сеф ноцног цувара...

Name

Хм

22.07.2017 23:36

Колинда је у праву, сада треба смијенити и Пленковица а не само да Крстицевиц поднесе оставку. Поготово сад кад су је условили другим мандатом.

ОДГОВОРИТЕ