На одмору до септембра

Предсједник Европског парламента Антонио Тајани поручио је предсједнику Европске комисије Жан-Клод Јункеру да су посланици до септембра бити на одмору и да настоји да их не узнемирава у том периоду.

Свијет 22.07.2017 | 20:19
На одмору до септембра
Тајани је у писму Јункеру датираном од 13. јула истакао да парламент иде на љетњу паузу те да не би до почетка септембра требало да се очекује његов рад.

"Био бих вам захвалан ако бисте могли да од датума пријема писма, обуставите слање било каквих обавјештења или захтјева за одлучивање о буџету" које је у надлежности ЕП, написао је Тајани.

Засједање парламента било би неопходно ако би Комисија жељела да пребаци новац из једног буџета у други, рецимо у случају реаговања на мигрантску кризу.

У току ове године било је 17 захтјева за буџетски трансфер.

"Желио бих да Вас обавјестим као што је уобичајено да Европски парламент неће држати ни пленарне сједнице ни састанке одбора у периоду од 12. јула до 30. августа", написао је Тајани у писму у који је Политико имао увид.

Он је додао да не би било фер да се парламент замара на основу "принципа лојалне сарадње међу европским институцијама" и затражио од Јункера да "предузме неопходне мјере" да осигура да љетња пауза парламента остане неометана.

Писмо се завршава учтивим поздравом, наводи Политико и додаје да је Тајани слично писмо послао и предсједницима институција и тијела Европске уније.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар