Кајри крио од Леброна, али ко ће први одлучити?!

Једна једина реченица изговорена у петак могла би да промени комплетну слику на Истоку НБА следеће сезоне.

Кошарка 25.07.2017 | 22:45
Кајри крио од Леброна, али ко ће први одлучити?!
Парафразирано, изјава "Хоћу трејд, нећу више да играм са Леброном Џејмсом" другог најбољег играча Кливленд Кавалирса Кајрија Ирвинга, могло би да изазове много веће последице по читаву франшизу из Охаја.

Једна од тих последица је и други одлазак Леброна Џејмса који са Кавсима има потписан уговор на још годину дана.

После информације коју је у петак пренео Брајан Виндхорст из ЕСПН да је Кајри Ирвинг тражио трејд од менаџмента Кавалирса, покренуо је лавину нагађања шта је довело до таквог захтева, где би Кајри могао да иде, да ли је то саопштио прво саиграчима и Џејмсу пре управе... Исти извор преноси и да је пре управе тима за одлуку о трејду знало неколико саиграча, али не и "Краљ" Џејмс.

Самом Леброну је одлуку саопштио менаџмент екипе и он је био шокиран јер не зна шта је довело до ње. Кајри је свој захтев предочио управи пре недељу дана са образложењем да не жели више да буде у сенци Леброна Џејмса са којим је освојио шампионски прстен јер није "прва виолина" Кавалирса.

Поставља се и питање, колико позадина догађаја иде далеко? Пре нешто више од месец дана такође је било гласина да је Ирвинг тражио трејд јер је хтео да игра са Џимијем Батлером у Чикаго Булсима.

Батлер је у међувремену трејдован у Минесоту, па су према свежим информацијама Минесота Тимбервулвси, Сан Антонио, Њујорк Никси и Мајами Хит наводно били на столу као жеље плејмејкера Кавса.

У уторак су се појавиле информације и да је Лебронов агент Рич Пол генералном менаџеру Лејкерса Робу Пелинки поручио : "Причаћемо" и уз то додао да му је драго што Лејкерси пажљиво поступају са својим новцем за плате играча. Мада је у контексту разговора био Кентавиус Колдвел Поуп, људи који прате америчку кошарку су у оном другом делу изјаве који се тиче "пажљивог поступања с новцем" претпоставили да Лејкерси новац сада чувају за Џејмса.

Војанровски је ове недеље рекао да су Лејкерси од доласка Меџика Џонсона и Роба Пелинке радили на томе да франшизу учине занимљивом "Краљу".

"Од тренутка када су добили посао, почели су то да раде, Њихов посао и јесте да учине Лејкерсе привлачном дестинацијом за све најбоље и највеће слободне агенте у игри, а Леброн Џејмс ће следеће године бити убедљиво највеће такво име", рекао је недавно Војнаровски.

Потрес у Кавалирсима могао би да буде много дубљи иако ништа није наговештавало овај епилог.

Кавси не могу да трејдују Леброна јер у свом уговору има клаузулу којом може да стави "вето" на било који трејд који му клуб предложи. С друге стране, за Кајрија има неколико варијанти. Ако би отишао у Спарсе опет би се се можда нашао у сенци, али овог пута Каваја Ленарда, Минесота већ има Кар Ентони Таунса, Ендруа Вигинса као младе звезде и Џимија Батлера као ол стар калибар играча.

Никси би могли да трејдују Кармела Ентонија, али би вероватно тражили још једног или два играча, гласине су да су Кавси већ разговарали и са Дериком Роузом,док у случају Мајамија није познато кога би Хит могао да понуди у замену за Ирвинга.

Било како било, у светлу нових догађаја, ако се ништа не деси, то би на окупљању екипе Кавса пред озбиљне припреме у септембру могло да створи "чудну" атмосферу па ће се читава ситуација до тада највероатније рашчивијати. Оно што делује као врло вероватно – велика тројка се растаје, а до краја следеће сезоне "велика тројка" можда остане само Кевин Лав.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар