Милан даје богатство за шпица, а рјешење му под носом?!

Патрик Крутоне се озбиљно наметнуо тренеру Монтели после блиставе партије против Бајерна.

Фудбал 23.07.2017 | 19:15
Милан даје богатство за шпица, а рјешење му под носом?!
Милан тражи нападача, Милан нуди милионе. А онда се појавиПатрик Кутроне. Многи љубитељи фудбала, па чак и они у Италији, нису баш били сигурни да ли знају колико овај момак има година и где сада игра. Али, у великом стилу је Кутроне потврдио да има оно нешто што може да подигне навијаче на ноге. И то ни мање, ни више, против минхенског Бајерна.

Са два гола у мрежи шампиона Немачке, Кутроне је ногом развалио врата и ушао на велику сцену захваљујући шанси коју му је дао тренер Росонера Винченцо Монтела. И то баш овог лета када управа италијанског клуба немилице троши новац како би се Милан вратио на сам врх.

Да ствар буде још занимљивија, Кутронеу је за врхунску представу у Шенжену било довољно само једно полувреме, јер је у наставку утакмице Монтела дао шансу једном од најскупљих појачања Милана, Андреу Силви.

А ко је у ствари Патрик Кутроне? Ради се о изданку Миланове омладинске школе фудбала, која дефинитивно није то што је била у претходном периоду, али ипак показује знаке живота у последње време. А Кутроне је добар доказ за такву тврдњу. Наравно, не у рангу величина какве су били Паоло Малдини, Ђовани Трапатони и Деметрио Албертини, али, сложићете се, од нечега ипак мора да се почне.

Кутроне је рођен 3. јануара 1998. године у монденском излетишту богатих Миланеза, Кому, а у то време Росонери су и даље важили за један од најозбиљнијих клубова на европском континенту. А већ са осам година постао је полазник Миланове омладинске школе којој је веран до данас. Прошао је Кутроне све селекције Росонера ево сада до првог тима, а био је присутан и у млађим репрезентацијама Италије.

У првим тим Милана овај млади нападач промовисан је у јануару 2017. године, а у мају је дебитовао за први тим на утакмици са Болоњом када је на терену заменио Ђерара Деулофеуа. То му је био једини такмичарски меч прошле сезоне и на припреме Росонера за нову сезону дошао је не знајући какав ће му бити статус, односно да ли ће остати у клубу.

“Надам се да ћу остати у Милану. Против Бајерна је цела екипа одиграла добро. Од првог до последњег минута. Наравно, никада нећу заборавити овај дан. Нисам могао ни да замислим да ћу да постигнем гол против Бајерна. А тек два“, рекао је одушевљени Кутроне.

Он је добио шансу против Бајерна и због чињенице да је колумбијски нападач Карлос Бакана излазним вратима Милана и сваког дана се очекује да спакује кофере. Иначе, ваља и то поменути, Кутроне је имао одличан учинак у младом тиму Милана у Примавери. Прошле сезоне је на 22 утакмице дао 19 голова, а претпрошле је уписао 21 наступ и 14 погодака. Чини се сасвим добар учинак за младог играча, довољан макар да добије шансу у првом тиму и покаже шта зна.

Имаће Милан, то је сада више него јасно, довољно страних звезда у екипи следеће сезоне, а можда је баш оно што му сада недостаје један млади талентовани италијански фудбалер, уз голмана Ђанлуиђија Донаруму, који би вратио веру у омладински школу Росонера. А прву следећу прилику да се докаже Кутроне ће имати следеће недеље против Универзитатее из Крајове у квалификацијама за Лигу Европе.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар