Конте надиграо Венгера - Челси разбио Арсенал!

Фудбалери Челсија убедљиво су надиграли Арсенал 3:0 у пријатељском мечу у Пекингу.  Челси без појачања одучио Венгера од фудбала! Оспина развалио Педра, насамарени Окс и Рамзи! Арсенал глатко изгубио.

Фудбал 22.07.2017 | 17:00
Конте надиграо Венгера - Челси разбио Арсенал!
"Плавци" су лондонски дерби решили крајем првог полувремена погоцима Вилијана и Миши Батшуаји, који је коначан резултат поставио својим другим голом на старту другог полувремена.

Био је ово први тест меч Челсија овог лета, прва утакмица од финала ФА Купа у којем је поражен управо од "тобџија" 2:1 на Вемблију крајем маја.

Енглески шампион је у потпуности надиграо градског ривала, имао десетак шутева више, а када су у питању директне претње на гол однос је био 9-1.

Челси је меч почео у саставу: Куртоа – Кејхил, Луиз, Аспиликуета – Алонсо, Фабрегас, Канте, Мозес – Педро, Вилијан, Батшуаји. У другом полувремену Антонио Конте је шансу дао Кабаљеру, Кларк-Салтеру, Ремију, Томорију, Кенедију и Бејкеру.

С друге стране, Арсен Венгер је утакмицу почео у постави: Оспина – Брамал, Монреал, Мертесакер, Митланд-Нилс – Џака, Рамзи – Ивоби, Езил, Окслејд-Чемберлен – Лаказет. Као резерве су у наставку заиграли Кокелан, Елнени, Жиру, Колашинац, Косјелни, Велбек, Нелсон, Вилкок и Мален, који је погодио стативу у 86. минуту.

Челси у наставку припрема за нову сезону игра са Бајерном (25. јул), Интером (29), а онда има нови окршај са Арсеналом за трофеј, овај пут Комјунити шилда 6. августа.

С друге стране, Арсенал после првог пораза овог лета (Сиднеј 2:0, Западни Сиднеј 3:1, Бајерн 1:1 (пенали 3:2)) иде на Бенфику (29), па Севиљу (30) на свом Емирејтс купу, пре поменутог новог дербија Лондона на Вемблију.