Атмосфера у Пиреју: Лига шампиона или пропаст!

Партизан чека пакао, биће као у дербију! Каква је ситуација у Олимпијакосу пред дуеле са Партизаном за МОЗЗАРТ Спорт преноси новинар атинске Газете, Пол Пападопулос. . .

Фудбал 24.07.2017 | 23:00
Атмосфера у Пиреју: Лига шампиона или пропаст!
Пре него што почнемо о овом лету, били би веома интересантно присетити се шта се дешавало пре годину дана. У ствари, боље је рећи, шта се није десило. Олимпијакос после пет година почиње процес квалификација за Лигу шампиона у јулу и мора да се бори за улазак у групну фазу. Чињеница је да је Олимпијакос прошле сезоне освојио седму узастопну шампионску титулу у Грчкој, али је елиминисан у купу, чак четири пута је мењао тренера и свакако није оставио добар утисак код навијача.

Прошле године одлука Марка Силве да напусти Олимпијакос само дан пошто су почеле припреме за нову сезону довела је клуб у веома тешку ситуацију. Али управа као да је након тога повлачила потезе који су редом били гори од оног претходног. У двомеч са израелским Хапоелом Бер Шевом црвено-бели из Пиреја су ушли са само два нова играча.Де ла Беља и Фигуеирас су одиграли оба меча са поменутим ривалом. Притом је тада Силвиннаследник, Виктор Санчез искористио и играче на које клуб није озбиљно рачунао попутЈаниса Манијатиса и Андреаса Бухалакиса.

Ове године ситуација је потпуно другачија. Олимпијакос је од првог дана припрема радио енергично. Довео је новог спортског директора и тренера Бесника Хасија којем је главни циљ пласман у Лигу шампиона и то ће бити главно мерило успеха. Ритам довођење појачања је до сада био добар. Од 30. јуна до средине јула, дакле практично за само две недеље, доведено је пет појачања. Дошли су Јагош Вуковић, Емануел Еменике, Панајотис Тахцидис, Вадис Ођиђа Офое и Мехди Карсела Гонзалес.

Нови тренер Хаси је пред управу дошао са тачним списком играча које жели, пошто је претходно скенирао ситуацију где ваља закрпити рупе. Тражио је Дијумерсија Ембоканија али је тај трансфер пропао након што конгоански нападач није прошао лекарске прегледе. Било му је потребно појачање на крилу и стигао је Карсела из Гранаде, уз чињеницу да је овог играча знао од раније јер је играо у Белгији.

Управа Оиимпијакоса испунила му је и жељу - довела је везисту Вадиса Ођиђу-Офоеа, тражио је и Гијома Жилеа којег је тренирао у Андерлехту, али ту су тек почели преговори о могућем трансферу. Грчком шампиону био је потребан и још један штопер, па је избор пао на Јагоша Вуковића. Наравно, суд о њиховим квалитетима биће донет тек на крају сезоне у зависности од резултата, али навијачи су за сада задовољни куповинама у летњем прелазном року.

За Олимпијакос је у овом тренутку главни циљ да се квалификује у Лигу шампиона. Све остало било би означено као неуспех већ на почетку сезоне. Надали су се у Пиреју и повољнијем жребу за треће коло квалификација, али Олимпијакос ипак носи улогу фаворита у овом двомечу. Током припремних утакмица екипа је показала да уме да игра агресивно и улази у шансе, док у одбрани још увек постоје ствари које морају да се поправе.

Врло вероватно ће у односу на тим из прошле сезоне бити чак осам нових имена у тиму Олимпијакоса. То јесте велики ризик са једне стране, али нови тренер верује у свој избор. Јасно је и да ће грчки шампион имати ту предност што реванш утакмицу против Партизана игра на свом стадиону и сигурно је да ће се тражити карта више за овај окршај.

А један од разлога што ће бити тако је и добро познат братки однос навијача Олимпијакоса са присталицама Црвене звезде. Очекује са да на реванш у Пиреј дође на десетине навијача Звезде из Србије како би пружили подршку Олимпијакосу. Атмосфера ће бити ватрена и нема сумње да ће Партизан бити дочекан као да игра на Звездином стадиону. Око 35.000 навијача ће створити наелектрисану атмосферу, без обзира што је ово доба године током којег људи више времена проводе на плажама него на стадиону.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар