Надал: Федерер није методичан и дисциплинован!

Стриц Рафаела Надала, Тони Надал у колумни за Ел Паис каже да Роџер Федерер не води рачуна о исхрани и одмору на прави начин.

Тенис 29.07.2017 | 13:30
Надал: Федерер није методичан и дисциплинован!
Он то прича на основу разговора са менаџером Швајцарца Тонијем Гудстиком и његовом супругом Мери Џо Фернандес.

"Прошле године у ово време сам имао прилику да разменим неколико анегдота и идеја са Гудстиком и његовом супругом. Њихова деца се друже са мојом и била су код Рафе на академији па смо заједно вечерали", почиње Надал и додаје да упркос увреженом мишљењу, навике спортиста понекад нису онакве каквим се чине.

"Увек сам наглашвао шта успешне особе раде на професионалном нивоу. У овом случају причали смо о Роџеру и уместо онога што сам мислио, он није баш дисциплинован и методичан играч. Не води рачуна о дијетама и одмору", каже Надал.

Федерер је према речима његовом менаџера одбио и да користи технологију и статистичке анализе своје игре јер "хоће да игра разноврсније и не занимају га бројеви у ономе што ради"

"Оно што ми је његов менаџер рекао еј да је за Роџера тенис једина ствар у животу и његова опсесија, једино о чему мисли. Мислим да је у вези са овим последњим мало преувеличао. Верујем да проводи време и са својом женом и децом", пише Надал.

Међутим, показатељ колико је Федерер "фанатичан" што се саме игре тиче, а не и ствари поред терена показује то што је ангажовао Штефана Едберга и променио рекет како би скратио поене.

"Само неколико спортиста је доминирало као он у спорту. Роџерова игра нема слабости и веома је елегантна. Године 2013. је много људи веровало да је завршио и да ће пасти у игри после 31. године и врло задовољавајуће каријере".

Надал признаје да је Федерер паметан јер се на различите начине прилагођава и тако продужава своју каријеру.

"Дивим се страсти, ентузијазму и љубави спортисте према свом спорту. Желео бих да додам још једну ствар ако сте ме погрешно разумели: не волим када се о његовом примеру прича као бриљантном и другачијем од Рафе. Честитам Роџеру, његовој породици и тиму", закључио је стриц и тренер "Краља шљаке".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар