Анализа - Звезда 17/18: Уложено много, тражи се само једно!

Црвено-бели уложили огроман новац у екипу која пред собом има само један циљ - повратак суперлигашке титуле на стадион Рајко Митић. Мудар или сулуд потез, шта ви мислите?

Фудбал 21.07.2017 | 22:45
Анализа - Звезда 17/18: Уложено много, тражи се само једно!
Још једна сезона Суперлиге је стигла. Надамо се, много мирнија него прошла када су у питању оптужбе и "препуцавања", а много боља када је у питању квалитет.

Велики допринос свему томе, као најтрофејнији и најпопуларнији домаћи клуб, има Црвена звезда.

Да би могли позитивно да утичу на ову другу нашу жељу, црвено-бели су наговестили тако што сууложили око милион и по евра у креирање новог тима, који је поверен новом тренеру - Владану Милојевићу - са само једним циљем: да врати титулу првака Србије у витрине стадиона Рајко Митић.

Надајући се да су ангажовали играче способне да "праве разлику" на домаћим теренима, Звездан Терзић и његови сарадници одлучили су да плате поприлична обештећења за овдашње услове - 750.000 евра за Александра Пешића, 500.000 за Бранка Јовичића, 300.000 за потпис Рикардиња, 250.000 за Милана Родића... (истина, све је то значајно мање од трансфер рекорда овог лета који је поставио Партизан довођењем Сејдубе Суме за 1.650.000 евра).

Иако су на почетку припрема (поново) причали о шансама које ће дати младим играчима ("Ове сезоне покушаћемо да надокнадимо и оно што смо пропустили прошле, а то је афирмација младих играча. Чак 11 омладинаца је данас ту, а тренер Милојевић ће одлућити који од њих ће остати. Већ му је предочено да се поред борбе за титулу очекује да увек у тиму има и два-три млада играча", изјавио је Терзић 9. јуна), утакмице против Флоријане и Иртиша у квалификацијама за Лигу Европе нису то потврдиле у пракси.

Предност су (поново) имали странци, а остаје да видимо како ће реаговати црвено-бели у домаћем првенству у којем је број играча без српског пасоша смањен на четири. Против Флоријане у Београду Звезда је наступила са петорицом странаца, на Малти са четворицом, док су против Иртиша у оба дуела прилику добила шесторица.

Број интернационалаца требало би ускоро да буде мањи за једног, пошто је у процесу вађење српског држављанства за Абрахама Фримпонга, а видећемо хоће ли и неко отићи, јер се већ месецима прича о трансферима Мичела Доналда, Дамијена Ле Талека, па и Гелора Канге. Додуше, видећемо и да ли ће још неко бити доведен до краја прелазног рока...

У овом тренутку јако је тешко чак и наслутити тим на који ће рачунати Владан Милојевић у Суперлиги, пошто се екипа и даље уиграва, неки играчи тек треба да се појаве на тренинзима (Родић, Радоњић, Борјан), а неки да оду (Манојловић, можда неко од поменутих странаца, можда Срнић).

У сваком случају, новац уложен у играчки кадар обавезује црвено-беле на добар фудбал.Хоће ли тако и бити, остаје нам да видимо.

Остаје да видимо и како ће се Владан Милојевић поставити у ситуацији када има уговор на само годину дана. Да ли ће заиста пружити шансу појединим младим играчима већу од симболичних 5-10 минута у финишу утакмице или ће се концентрисати на "јурење" резултата у домаћем првенству.

Наговештај тога добићемо тек за неколико недеља, пошто ће премијера против Радничког из Ниша у недељу од 19 часова на стадиону Рајко Митић (уз пренос на ТВ Арена Спорт) највероватније послужити за уигравање пред први дуел са Спартом из Прага наредног четвртка у 3. колу квалификација за Лигу Европе.

Да не буде забуне, очекивања на међународној сцени нисмо помињали пошто се због кратког припремног периода и времена за уигравање које је нови тренер имао на располагању и сам пласман у трећу рунду квалификација сматра солидним успехом. Остаје сада да црвено-бели пруже достојан отпор богатом тиму Спарте из Прага, али немам сумње да би евентуална елиминација чешког представника распламсала еуфорију међу навијачима када је у питању улазак у Лигу Европе.

Шта ви мислите...?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар