Заев у недјељу у посјети БиХ

Предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић разговараће у недјељу у Сарајеву с предсједником Владе Републике Македоније Зораном Заевом који долази у службену посјету БиХ.

Босна и Херцеговина 21.07.2017 | 19:46
Заев у недјељу у посјети БиХ
Програмом посјете предвиђен је свечани дочек македонске делегације на платоу испред Зграде институција БиХ, након чега ће услиједити сусрет делегација Савјета министара БиХ и Владе Републике Македоније.

Након састанка предвиђено је потписивање Меморандума о разумијевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Македоније, који ће потписати ресорни министри Мирко Шаровић и Љупчо Николовски.

Планирано је и потписивање Програма културне сарадње између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства културе Републике Македоније, а потписници су ресорни министри Адил Османовић и Роберт Алагјозовски. 

Након потписивања биће уприличене изјаве за медије предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића и предсједника Владе Републике Македоније Зорана Заева.

Делегацију Савјета министара БиХ, поред предсједавајућег Дениса Звиздића, чиниће замјеник предсједавајућег и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, министарка за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац, министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, министар цивилних послова БиХ Адил Османовић и министар безбједности БиХ Драган Мектић.

У делегацији Владе Републике Македоније, поред премијера Заева, биће министар унутрашњих послова Оливер Спасовски, министар економије Крешник Бектеши, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Љупчо Николовски, министар културе Роберт Алагјозовски и министар задужен за дијаспору Едмонд Адеми.

Протоколом посјете предвиђен је сусрет македонске делегације с члановима Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и сусрет с предсједавајућим и члановима Предсједништва БиХ.  

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и предсједник Владе Републике Македоније Зоран Заев поподне ће посјетити Ротимље, гдје ће положити вијенац на спомен-обиљежје трагично страдалом предсједнику Републике Македоније Борису Трајковском и члановима његове пратње.

У вечерњим сатима, предсједавајући Звиздић и премијер Заев боравиће у Мостару гдје ће присуствовати манифестацији „Мостар Пеаце Цоннецтион“ и потписати Мостарску повељу мира - саопштено је из Службе за информисање Савјета министара БиХ.

Извор: БН/Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар