Пријава и против Аднана Терзића

Припадници СИПЕ поднијели су Тужилаштву БиХ извјештај о почињеним кривичним дјелима против пет лица због организоване преваре и извлачења новаца из Бобар банке, сазнаје БН у изворима блиским безбједносним структурама. Према истом извору, међу тим лицима је и бивши предсједавајући Савјета министара БиХ Аднан Терзић, који се налази на диркеторској фотељи  "Аутоцесте" Федерације БиХ. Терзић се, према тим изворима, терети се да је са бившим директором филијале Бобар банке у Тузли Марјанком Дивковићем оштетио Бобар банку за два милиона марака.

Босна и Херцеговина 21.07.2017 | 14:21
Пријава и против Аднана Терзића
Терзић се, према том извору, терети да је са бившим директором филијале Бобар банке у Тузли Марјанком Дивковићем, осмислио превару и организовао групу која је оштетила Бобар банку за два милиона КМ.

Терзић, Дивковић и остали осумњичени, према информацијама БН-а, довели су у заблуду Кредитни одбор Бобар банке давањем лажних података и ненаплативог обезбјеђења за кредит од два милиона марака, који је Бобар банка дала предузећу УС телцом из Кључа, а као гаранција заложено је туђе земљиште предузећа „Групекс“ које је лажно фалсификованим папирима приказано као земљиште УС телцома.

Средства у висини од два милиона милиона марака су трансферисана на рачуне фирми „Групекс“ из Велике Кладуше и Грађевинског предузећа „Пут“ из Сарајева.

Након реализације кредита у предузећу УС телцом отворен је стечај, а Бобар банка оштећена је за два милиона, који не могу да наплате, јер је предузеће угашено.

Суд БиХ је раније подигао оптужицу против 16 особа у случају Бобар банке, међу којима су и бивша директорица Агенције за банкарство РС Славица Ињац и директорица ИРБ-а Снежану Вујнић.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Таг

21.07.2017 12:29

Дакле, јос једино нико од функционера Демократске фронте и Савеза за промјене није оптузен за организовани криминал, а из свих осталих јацих партија јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

21.07.2017 12:38

Тар Сбб није најавио цунами борбе против корупције? Сад да видимо хоце ли смијенити овог бандита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматиц - Бобар Банка - УНИБРОС СТЕЕЛ и незаобилазни Милорад Додик

21.07.2017 12:49

Новоматиц,Додик и Владимир Делић( УНИБРОС СТЕЕЛ) су регистровали два фантома за прање новца: НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо,фантоми су регистрирани на Основном Суду у Бањалуци код судије МОНИКЕ КОВАЧЕВИЋ и без главних података о оснивачима. Ова два фантома за прање новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо су имали рачуне код Бобар Банке и на те рачуне полагали прљав новац као промет а уствари то је лажни промет. Кад се нагомила новца на рачуну РСА ГАМИНГ Доо онда НОВО РС доо тај новац извлачи разноразним фиктивним уговорима,фиктивнинм закупима и подзакупима и разноразним фиктивним потражњима и у потпуности испразни рачун РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преко НОВО РС доо у регуларне токове

21.07.2017 14:14

НОВО РС доо се бави изнајмљивањем и продајом Новоматицови апарата за Игре на срећу и као такава плаћа држави минимум. НОВО РС доо изнајмљује апарате РСА ГАМИНГУ доо и рачуна РСА ГАМИНГа доо повлачи све паре тако да је РСА ГАМИНГ Доо губитас који једва преживљава. Сав прљави новац који се положи у виду лажног промета на рачун РСА ГАМИНГ Доо повлачи НОВО РС доо фиктивним потраживањима и новац враћа његовом нарко власнику као регуларан новац. У све ово је укључен и Додик и добија проценат од прања новца. Зато ова два фантома нико не контрилише и СИПА не смије да се позабави овим случајем,изгледа да је Додик јачи од сипе или сипа ради за Додика...

Name

Лола

22.07.2017 22:05

Е свако сиљезе се опарило,па буб деректот,кад га гледас реко би љеба није видио згољо,абон се осусио од лоповлукс или рак болује па се полако суси.Дао бог свимс вам такву судбину...Гори сте од ратних злоцинаца,посебна врста ратног олоса.

Name

Сипа ради за Додика

23.07.2017 09:50

Оставио је Горан Зубац свој кадар у СИПИ да штити Додика и све пријаве против њега баца у ђубре...сипа није способна да уради иста осим да раскринка криминалне групе које због глади краду јабуке... каква сипа и прање новца...то је за СИПУ атомска физика...они знају ако је неко силовао бабу и козу па козу убио КОЛИКО ће га задржати у притвору... неписмени људи...једино за шта су криви то је што су живи.....

Name

ОО5

21.07.2017 13:09

Само хапсите банду лоповску! Краду дрзаву и народ. Срам вас било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2017 14:12

Нема од тога ниста! Тресла се гора..

Name

Није него

21.07.2017 13:10

Бандити су сви у спрези. Њима није битан народ, битан им је само лоповлук. Тзв. политичари само размишљају о томе како да преваре, отму, украду. Приказују се као борци за свој народ а пљачкају га у спези са истим таквим из другог народа већ 25 година. Народ је дефинитивно јадан, биједан, без имало достојанства и ретардиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

21.07.2017 14:13

Све тацно.

Name

сви су

21.07.2017 14:05

Сви су они крали из те банке, само полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

21.07.2017 15:17

Предсједнице Милораде молим Вас одцијепите нас од федерације и прогласите се за доживотног Предсједника Републике Српске! Народ Српске ће увијек гласати за Вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx за ннн

21.07.2017 22:16

Јак ти је хумор

Name

зора

21.07.2017 17:01

И ово је циркус и представа за народ као и све до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СБ

21.07.2017 17:38

Ако је бога и правде кад-тад це се доци и до праве истине о рушењу ове ,а и других компанија -банака .Много пријава це јос бит ту,тек славуји поцињу пјеват .

ОДГОВОРИТЕ