Ђукић: Побједом против Мачве отворити лигу!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да црно-бели озбиљно треба да схвате екипу Мачве јер желе да победом почну одбрану титуле у Супер лиги Србије.  Партизан креће у одбрану круне, Ђукић видео Звезду! "Гледао сам синоћ друго полувреме Звездине утакмице. . . ", рекао је Мирослав Ђукић дан пред 1. коло Суперлиге и више пута нагласио да црно-бели играју са Мачвом, не са Олимпијакосом. Бар не још.

Фудбал 22.07.2017 | 09:45
Ђукић: Побједом против Мачве отворити лигу!
Највећи изазов за фудбалере Партизана у суботу увече биће да - не мисле на Олимпијакос!

Тога је свестан и њихов тренер, Мирослав Ђукић, који је на опасности које носи недовољна концентрација пред меч 1. кола Суперлиге 2017/18, са Мачвом, покушао више пута да упозори овог петка нешто пре поднева на првој од многих "пресс" конференција на путу ка одбрани титуле.

"Ми заиста не треба да размишљамо о Олимпијакосу, нама је противник Мачва. О Олимпијакосу ћемо размишљати после Мачве. Олимпијакос је далеко, нама је ривал Мачва", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре и додао:

"Почињемо Суперлигу, почињемо одбрану титуле против Мачве. Биће то тежак противник, екипа која две-три године игра са истом филозофијом, уиграни су и знају шта хоће. Треба озбиљно да уђемо у такмичење, да почнемо добро одбрану титуле, да покажемо своје амбиције и жеље".

Ђукић је најавио да ће у екипи бити промена у односу на меч са екипом Будућности, као и да ће најновије појачање, Сејдуба Сума, меч почети са клупе.

Фудбалери Партизана у суботу од 19 часова дочекују новајлију у лиги, екипу Мачве, само три дана пре него што ће на исто место истрчати фудбалери Олимпијакоса у првом од два меча 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

"Код Мачве се види континуитет у раду, види се да тактички добро стоје на терену, то је чврста, хомогена екипа... Мачва има све шансе да одигра добру лигу, мислим да неће бити екипа која ће бити само једну годину у Суперлиги. То је екипа која зна шта ради и шта хоће и мислим да треба да је најозбиљније схватимо", рекао је Ђукић.

"Они су екипа која свој стил базира на чврстини, на дефанзивној сигурности и из тога ће тражити брзе контранападе. Нису екипа која се бори да води утакмицу, да има лопту, већ екипа која ће из добре дефанзиве покушати да нас угрози", додао је тренер који се овог лета, после десет година, вратио на клупу Партизана и у српски фудбал.

Много тога променило се у односу на његов претходни боравак у Хумској, али једна ствар није - ривалство са Црвеном звездом.

"Гледао сам синоћ друго полувреме Звездине утакмице... Звезда је наш највећи ривал, али ту су и Војводина, Чукарички, Вождовац је такође озбиљна екипа... Неће бити лако, има ту доста добрих екипа. Утакмица против Будућности нам је добро дошла да схватимо да нема лаких противника", рекао је Ђукић, који је рођен у Шапцу 1966. године и који је професионалним фудбалом почео да се бави управо у Мачви, давне 1986. године.

Упитан шта мисли о систему такмичења, односно о подели бодова, он је навео да није за то.

"Прошле сезоне нам је помогло, али ја нисам за то. Оно што сте стекли током лиге не треба да вам се преполовљава".

Биће занимљиво видети коју ће постави Ђукић извести за дуел са Шапчанима, с озбиром на то да неће бити много времена за опоравак за судар са Грцима. Дан раније, у четвртак, Урош Ђурђевић се оженио уз присуство неколицине првотимаца, а вечито незадовољни Леонардо најавио да ће ускоро, дефинитивно, напустити Партизан.

Утакмица измедју Партизана и Мачве игра се у суботу од 19.00 на стадиону у Хумској.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар