Лукин десант на Чајниче

Сила је манир Луке Петровића, генералног секретараСНСД-а, који је својим поступцима изазвао нови штрајк у Шумском газдинству "Вучевица" из Чајнича.

Република Српска 21.07.2017 | 12:20
Лукин десант на Чајниче
Штрајк је почео 21.07., у раним јутарњим часовима, јер радници не дозвољавају да Петровић на чело ШГ именује "тесара" Неђу Машића, предсједника ОО СНСД Чајниче, умјесто инжињера шумарства Слободана Пејовића, који има најбоље резултате на нивоу јавног предузећа. И то већ годинама.

Међутим, Петровићу и СНСД-у је потребан новац и не презају ни од силе како би се докопали сваког предузећа које га доноси, тако и ШГ "Вучевица".



Након што им је пропао јунски удар на Пејовића, Петровић није престао са притисцима и пријетњама да се успјешни директор смијени и доведе његов послушник који ће, изван сваке разумне сумње, отпочети "голу сјечу", како шуме, тако и финансија.

Радници су пред ШГ и не дозвољавају никакву промјену, спремни су, како тврде, на сваку врсту отпора, али Петровић нема намјеру да одустане од именовања Машића, макар то морао силом урадити. Режим, како вријеме одмиче и беспарица притишће, постаје све окрутнији и немилосрднији.

Половином јуна сам објавио да Петровић присиљава Ристу Марића, генералног директора ЈП "Шуме РС," да смијени актуелног директора ШГ "Вучевица" Слободана Пејовића и на његово мјесто доведе Неђу Машића, предсједника локалног СНСД-а.

Међутим, радници "Вучевице" запријетили су отвореним отпором "свим средствима", о чему су обавијестили и врх ЈП "Шуме РС".

Такав став спријечио је смјену, али привремено.

ШГ "Вучевица" је најуспјешније газдинство у оквиру јавног предузећа и прошлу годину завршило је са 1,4 милиона КМ добити. Поменуто газдинство је заиста најбоље, јер добит исказује већ дуги низ година.

(Слободан Васковић)
хттпс://слободанвасковиц.блогспот.ба/

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

ацогз

21.07.2017 10:36

У затвор с њим!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сп

21.07.2017 11:03

Њему затвор одговара,посто је гузерант.А његове геј афере би вŕло брзо могле изаци на видјело

Name

ЖИКА Ж

21.07.2017 11:04

ДА БОГ ДА ДА ИЗГОРИ СВА ШУМА.

Name

Невјероватно!

21.07.2017 11:20

Текст поциње фразом (назалост, прилицно истинитом), "Сила је манир Луке Петровица"!? Па, како је могуце да такви дегенерици (погледати фотографију) као сто је Лука Петровиц, Драган Богданиц и слицни рахитицари могу примјенивати било који облик силе? Да ли смо опет досли у ситуацију да сто људи један дегенерик води на егзекуцију без опирања? Лаку ноц народе!

Name

...

21.07.2017 10:38

Никад ми нецемо имат напредка, нек нам је бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небески народ

21.07.2017 13:05

Вама ни Бог немозе помоци какви сте

Name

два стана

21.07.2017 10:41

Банда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

21.07.2017 10:51

Требало је ово знати кад су били избори, сад трпите Луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таг

21.07.2017 10:52

Изгледа да је свијест радника конацно прорадила. Миле и кумови, губе следеце изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.07.2017 11:15

Нисам сигуран...врти се пуно пара у игри , ако сваки постављени директор јавног предузећа мора обезбједит паре за СНСД на годишњем нивоу 10 000 КМ, ..купиће он све ...а ПАПАКА, богу хвала има и биће.....

Name

Браво за чајничку браћу.

21.07.2017 11:37

Недајте "Гвиду" ваше паре и шуму.

Name

Ужас

21.07.2017 10:53

О овом цовјеку је сувишно било шта реци. То је онај што је назвао издајницима све оне што не мисле као он. Још један доказ да ови из секте јавна предузећа доживљавају као своју прћију. Ближе се избори треба извући што више пара из јавних предузећа. Ко ће платити пиво,крметину,музику,шаторе?Како купити гласове и нове папке?Ако човјек добро ради свој посао зар је важно у којој је странци?Овим проклетницима требају подобни а не способни. И зато народе мој пропадају банке,робне резерве,јавна предузећа. А најтужније у свему је чињеница да им то ми омогућимо на изборима. И после тога нам се смију у лице и пуне своје џепове. Умјесто да их казнимо ми их награђујемо.Све док ћутимо ,трпимо и подржавамо биће нам све горе и горе а они ће бити све бахатији и бахатији.Често се питам имамо ли снаге и воље да се одупремо овом злу ако не због себе онда због будућности наше дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

21.07.2017 13:25

Тако је, у ријеч тачно све

Name

Дон Кихот

21.07.2017 11:13

Зар нису сви такви; 29.01.2013. Сребренка Голић, бивша саветница премијера РС-а Милорада Додика, објашњава да је она сама чиста од било каквог криминала, али тврди да се већина Додикових саветника лично обогатила далеко изнад својих званичних примања. Владику Григорија описала као опасног лажова Голићева је највише љутње показала због Гордана Милошевића, Додиковог спољно-политичког саветника. Описала га је као једног од младих, нових саветника који су запослени јер говоре енглески, иако немају академске квалификације (“Милошевић има само средњошколско образовање“, приметио је писац депеше). Голићка је рекла да је Милошевић позајмљивао новац за цигарете када је упослен као записничар, али да је недавно завршио из градњу велике нове куће и набавио нова кола. Голићева је, такође, критиковала Додиковог кључног саветника Славка Митровића,описујући га као опасну особу која има лош утицај на Додика. Рекла је да Митровић, који се сам описује као неплаћени саветник премијера, значајно доприноси Додиковом повећаном национализму и да је он припремио већину, ако не све, ватрене уводнике и колумне који се често појављују под Додиковим именом у медијима РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

21.07.2017 11:25

Свако царство доживи врхунац, као неминовност услиједи крах! Лука и његова свита не презају ни од чега чистка је у пуном јеку. У својим редовима склањају поштене и "непослушне" док према члановима других партија и странака немају милости. Именују само оне који ће слијепо слушати и наравно очистити околину од неистомишљеника. Лука је буквално схватио Бајину "ЦРНУ КЊИГУ" спровођење смјерница је у пуном јеку. Само му рачуница не иде у прилог,непријатеља је све више јер ови поштени имају све већи број присталица. Полако се даве у властитом блату. Дуго ће потрајати али из блата нема повратка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

21.07.2017 11:27

ТАКО ТРЕБА, БРАВО ЛУКА. ИДЕМО КА ЦИЉУ. УНИШТИТИ РС. МЛАДЕ ЉУДЕ ИСЕЛИТИ. РС КНЕЖЕВИНА ДОДИКО, А ВИ БУДАЛЕ ШТО СЕ БУНИТЕ, ЋУТИТЕ И ТРПИТЕ, БОЉЕ НИСТЕ НИ ЗАСЛУЖИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

21.07.2017 11:58

ОН ТАКО ЈАДНО ИЗГЛЕДА ДА ЈАДНИК САМО АКО ЈЕ НА НЕКОЈ ВЛАСТИ МОЖЕ ИЗИГРАВАТИ МАЧО МЕНА А ИНАЧЕ ШМОКЉАН ,ПОДГУЗНА МУВА И ДЕБИЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

21.07.2017 14:13

Управо на вјестима цујем да Гвидо није успио.Не дајте да вас поколебају.Једини нацин да се спаси сто се јос мозе спасити је да показмо да је закон једнак за све и да суме нису ниција прција вец опсте добро.Даце Бог нестаце и овог зла.ВЕЛИКи ПОЗДРАВ останите слозни и јединствени и не могу Вам ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник ове фирме

21.07.2017 17:38

Људи, тај Пејовић је највећи лопов, све своје је запослио и обезбиједио. Са људима који долазе диљем Балкана по грађу улази у талове, од сваког камиона од добије 100 КМ, а прође их исто толико дневно... Он је тај који је направио голу сјечу, уништио шуму у овом газдинству. Како дс не послује позитивно када је то најбогатија регијса шумом у РС-у. Нахушкао је и платио моје колеге, другаре да изађу и протестују. Уз помоћ сина који и не живи у Чајничу, већ га је запослио на добро радно мјесто у И. Сарајеву. Ово вам је једина истина. Хвала за простор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

21.07.2017 21:18

Не млати куђинац ,странку вам води тесар. Пејовић и он се не могу поредити. Док вам је Пејовић био председник снсд у Чајничу побјеђивали сте,више никада. Хвала Луки што постави тесара. Уништио је Стакорину, Комунално, своје свиње, држава му дала паре за краве(45) сад има једну. Фармер са сином који смрди на километар од шарфема "крава" па народ мора бјезати... Ија радим у Шумарству и сви смо уз Слободана.

Name

снсд.чајниче

21.07.2017 21:27

Мало да упутим народ ко је СНСД у Чајничу, све клошари и нешколовани са купљеним дипломама. Највећи дио чине људи избачени из СДСа јер су рушили углед странке. Срђан Вуковић био председник Скупштине испред СДСа, Чедо Дачевић био кандидат за начелника испред СДС изгубио катастрофално, Драгана Кајевић председник актива зена полуписмена купила сколу негде у федерацији итд председник Неђо Машић звани куђа уништио две државне фирме, пропале му две његове. Дужан око 500 радника које је водио у Русију и узмао им муком зарађене паре, дошао на чело СНСД без избора Лука га поставио. Доживео катастрофу на изборима и за то Луки ХВАЛА велико. И да не пишем више о њима у странци све гори од горег. А оно што је најсмјесније да им није било овог директора Пејовица они у Чајничу не би имали ни сто гласова ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

22.07.2017 09:21

ВИ сто покушавате да оцрните Недја Машица,нећете успјети,његови пословни успјеси говоре о њему.Вјероватно сте једни од оних којима Слободан Пејовић даје плату у шумарству и води као запослене а уопсте се не појављујете на послу.Није Чајниче приватно власништво Пејовица!

Name

Киндер

22.07.2017 09:56

О Масицу званом кудза не треба пуно коментарисати.. Све сто је ухватио руком дохватило је дно провалије ( свиње, краве, бренте..) . питај те слободно Цајницане, ко је какав, све це вам бити јасно..

Name

ххахаахах

22.07.2017 10:04

ДА ЊЕГОВИ ПОСЛОВНИ "УСПЈЕСИ" СВЕ СИ РЕКО НАРОД У ЧАЈНИЧУ ТО ДОБРО ЗНА ахахахаххахахахахахаххахах , ГДЈЕ ЈЕ ОН ПРОШАО ТУ ТРАВА ВИШЕ НИКАД НИЋИ НЕЋЕ ахахаххахахахахаххаахахааххх

Name

Сјекачица

22.07.2017 10:03

Ову фирму одавно и не води овај Пејовић. Чак и није директор јер за то није способан. Све што ради већ двије деценије је то да дође с почетка радног времена, буде пола сата у канцеларији, па на спавање (изнад канцеларије му је стан који је платио 5000 КМ, и то је предмет тужилаштва). Није човјек способан да води фирму, па то ради његова жена којој све моје колегинице титрају и не смију ријеч да кажу. Чак јој доносе слаткише и мрс, из страха и захтјева њених... А син његов, који је најомраженији дечкић, полуписмен, сломи се путујући из дана у дан на релацији Сарајево-Чајниче да спасава тату, па потплаћује ове на снимку да га чувају. Ја сам свједок њиховог хира и мобинга у фирми. Само да хоће отићи... Најбогатија је то породица, обезбиједили су за своју праунучад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дака

22.07.2017 13:04

Људи зар је могуце платити 200 људи ??.. Све се зна.. Најбоље нек организује кудза мигинг подрске па да видимо колко га народа подрзава.. Народ о њему и његовим послусницима је све рекао, спала куца на два слава.. Ајмо кудзу подрзати ако је толико способан, како неки описасе??? :Д

Name

Бјази

22.07.2017 13:09

Мислим да куђа више неби могао извести ни полуписмене Бошковића, вуковића, Шубару, Голубица па ни Маличевића који може на сваку страну ...

Name

Чајниче

22.07.2017 13:14

Недјо Масиц кад је био директор ,Стакорине' из потпуног хаоса и безнадја ју је опоравио и почео радницима плате редовно исплаћивати.Комунално предузеце ,дигао измртвих',све ово потврдјују радници који су били у то вријеме запослени..Фарму свиња је затворио јер је отишао у Русију,гдје је сваке године водио преко 100људи Чајнича и многим породицама обезбједјивао егзистенцију.Сва његова дјеца су факултетски образована.Човјек од ничега направи нешто.А о Пејовицу имате предходни коментар .

Name

истина

22.07.2017 13:37

После куђе Стакорина у стечај, комунално у стечај, свињска фарма се распала зато је побјегао У русију и тамо људима узимао паре дузан преко 500 радника са ове регије. Јесу дјеца школована на приватним факутетима, као и он као што се образовао ... Ацо-твор надимак грађани беже од њега .-.. Да направи од нечега али не нешто већ ДУПЛО ГОЛО, не би радници Шумарства без зестоке невоље дигли се на ноге. Не контам ни шта је спорно. ако је предузеце успјесно увијек у плусу, засто не смјењују губитасе.

Name

патриота

22.07.2017 13:20

Морам мало о свему. Толика демократија снсд у Чајничу свима је позната, тамо може свако кога куђа постави бити у њиховом одбору, њега је Лука поставио без избора као послушника. Може се надати он обећаје свима није битно сто неце испунити, има лукину подршку. Њихов снсд је у ствари од насих лоших отпадника СДСа те људе нико не воли. Подржавам раднике сумарства зато сто се људи боје за посао, а и цитав град је угрозен. Они добро послују и општина има користи, иначе.Одлицно ми знамо куђу ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чајниче

22.07.2017 13:43

Нисте нимало компентентни да оцјењујете некога да ли је и чији је одпад!!!Али једно сте у праву,радници се боје.Сваки даљи коментар је сувисан.

Name

патриота

22.07.2017 14:16

Ево га јос један "бистар" где ти купи диплому. Овде читај како пише не између редова ... Отпад их зову грађани, ако си и ти ту, ја ти не могу помоћи, одерали смо вас на изборима, 2018 има катастрофу да доживите. Друге странке покупише све сто је ваљало у старом снсду, а отпад ће завршити и где му је мјесто ...

Name

Чајниче

22.07.2017 16:47

Очигледно да покушавате да омаловазите људе који су уз Недја.Народ је називао тим именом,сто ВИ сад користите,Пејовић Слободана присталице.и никога ВИ нисте ,одерали'добили сте локалне изборе уз помоћ Слободана и Зорице.

Name

ПАТРИОТА

22.07.2017 17:10

Чајниче ти као да не зивис у граду. Ово сто ја пишем мисли 99% грађана а остале не вреди ни коментарисати. Слободан Пејовић са својом екипом нас је побјеђивао и свака част његовој екипи (резултате и вољу народа поштујем), не могу поредити снсд са њим и са куђом. Небо и земља су далеко. И ти покусавас бити писмен али види се између редова све види. Када стављас зарез постави га на право мјесто или га уопште не стављај. ахахаххахахахх

Name

Чајниче

22.07.2017 17:19

Просвјетли нас! И описмени! Сви можемо у само своје име говорити,не у име народа.

Name

патриота

22.07.2017 18:01

Браво, писмени ахахахах. Мораш код моје учитељице Нине на дошколовавање. Не мозе се са купљеном дипломом у етер. Гарант се бавиш и политиком а полуписмен. Народ је своје рекао на изборима и зато могу причати у име народа, ја сам побједио са СДС и поново ћу !!! Ал са зарезом рукујеш ахаххаххх, види се купљена диплома као и код твог "тате" !!!

Name

Лектор

22.07.2017 18:45

А и ти си "Патриота" пимсен, свака ти част. "Побиједио" јадан не био, "побиједио"!!! Толико ти је и Зеко писмен, док још није осенилио... А због сенилности текнема представу шта се дешава. Објашњава му жена. Ужас.

Name

патриота

22.07.2017 19:07

Није ово Хрватска да се пише побиједио, стручњак. Узми правопис па погледај како се пише на ијекавици (ово није штокавица) а јеси прави Лектор аххаххахахахх. Не дирај Човјека који је запослио пола Чајнича, има увијек поштовање од мене. Није битно што је друга политичка опција, а и ти баратас са правописом. Купио диплому гарант у Хрватској ахахахахххахаххаххахахах

Name

058

22.07.2017 20:00

Патриота није ни полуписмен!"овдје" се писе,не "овде"!

Name

цаја

22.07.2017 22:59

ПатриЈота, глуп си као ноћ. Просипаш неку памет о правопису а мијешаш екавицу и ијекавицу. А за директора не ваља ни један ни други, треба примити младе људе.

Name

патриота

23.07.2017 08:22

Цаја и ти баратас са зарезом ахахахахахаххах. Знање се плаћа, нећу више да учим полуписмене бесплатно. Исправно је и једно и друго нећу више да се расправљам. У нашој Р. Српској признато је и једно и друго толико ... превише сте инфериорни за мене. ПУНА ПОДРШКА РАДНИЦИМА СУМАРСТВА

Name

цаја

23.07.2017 08:40

Јесте признато и једно и друго, ал не може да се користи као ти, мало екавски мало ијекавски. Адио

Name

патриота

23.07.2017 09:19

Задња моја порука. Цајо , стручњаче !!! Иза мало екавски иде зарез ахаххахах. Ниси био на научним скуповима о језику. Ту се лијепо казе пожељно је да се мјеса у Р. Српској екавица и ијекавица. Није Србија да се пише екавицом, ни Федерација бих да се пише ијекавицом ... Све бесплатно учите од мене!!! И иза Адио иде узвичник !!!! хахххахаах ... АДИО, полуписмени !!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Лектор

23.07.2017 10:21

Мој "Патриота", мој неписмењаче, а којим нарјечјем говориш ако није штокавица? И није "мјешати", већ "мијешати"! Ти некога да описмењујеш... Куку теби! Него, овоме и није мјесто овдје, ти иди на поновно основно школовање, а твој љубимац "зечић" у затвор, гдје му је и мјесто уз женетину, утјеривача дугова у виду сира, кајмака и сл. од својих слуга, и сина малоумника, запетог, а да двије чисте нема у глави...