Русија жели да напакости САД.

Директор америчке Централне обавештајне агенције Мајк Помпео сматра да Русија жели да напакости САД.

Свијет 21.07.2017 | 08:37
Русија жели да напакости САД.
Помпео је, говорец́и на форуму о безбедности у Колораду, изјавио да је Русија укључена у послове Сирије, конкретно зато што „воли да напакости Америци“.

Он је поновио да верује да се Русија мешала у америчке председничке изборе.

Помпео је, такође, бранио политику Трампове администрације према Русији у време када америчког председника Доналда Трампа критикују зато што се чини да је превише близак председнику Русије Владимиру Путину.

„Уколико погледате потезе ове администрације према Русији, они не могу да се упореде са претходном администрацијом“, рекао је Помпео.

Они желе да нађу било шта да би нам закомпликовали живот“, рекао је Помпео, преносе амерички медији. На питање да ли је Русија непријатељ Сједињених Америчких Држава, он је рекао да је то „сложено питање“.

Он је навео и да је досад видео минималне доказе да Русија спроводи озбиљну стратегију против милитантних снага ДАЕШ-а у Сирији. Било какви наводи да је Русија амерички савезник у Сирији нису поткрепљени оним што се дешавало на терену, додао је Помпео.

Међутим, директор ЦИА је рекао да се нада да у свету постоје места на којима би САД и Русија могле да сарађују у борби против тероризма.

Русија на захтев сиријске владе изводи у Сирији нападе на положаје терористичке групе ДАЕШ. Америка и њени савезници воде сличну акцију у Сирији, али без дозволе сиријских власти. САД и Русија успоставиле су у Сирији канале везе који треба да спрече евентуалне инциденте приликом извођења операција у тој земљи.

(Спутњик)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

попара

21.07.2017 06:53

Русија је богата дрзава у којој зиве сиромасни људи.Путин и његова власт ради све да тако и остане.Он није ни близу неког дрзавника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

21.07.2017 07:29

Мислис ко у рс-у.

Name

Ре Попара,

21.07.2017 09:10

Одмакни се мало из своје улице, да ти се ум еазбистри :прођи мало светом "ал до дусе неразумес се ти у компас.

Name

Трн

21.07.2017 07:49

Ови Руси су исти Срби нико их неволи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турноскара

21.07.2017 08:51

А ни они никог неволе само гледају корист.А И ссми себи за своје владавина побили си висе двог народа него непријатељ у другом свјетском рарлту.

Name

xy

21.07.2017 09:27

Ооооо ђе сте несрби. Што сте ми данас нешто активни. Сви сте будни кад вам се спомене Путин. Ааааахаха

Name

за "xy"

21.07.2017 10:25

Одсрбљени немају преча посла него да, по налогу својих газда, лају по Србима. А када су им требали Срби да гину за њихову слободу и да им стварају државе онда су ћутали. Чувене су делегације Словенаца и Хрвата који су, непосредно након Првог свјетског рата, долазећи из "својих" градова "Леибацх" и "Аграм" опсиједале краља Петра И Карађорђевића и МОЛИЛЕ га да их прими у заједничку државу. Да није пристао, данас би били Аустријанци и Мађари и о својој нацији, територији и држави не би смјели ни да сањају под овим газдама. Онда су им Срби у Другом свјетском рату ослободили и Истру, дали 1800 километара Јадранске обале у знак "захвалности" што су их звјерски убијали у Јасеновцу и осталим стратиштима. О осталим "ентитетима" који су добили своје шатро-државе узимајући србске земље нећу ни да причам.