Тужилаштво БиХ најавило жалбу

Након што је Суд Босне и Херцеговине одбио оптужницу против свих оптужених због референдума у Републици Српској, из Тужилаштва су најавили да ће уложити жалбу.

Босна и Херцеговина 20.07.2017 | 17:44
Тужилаштво БиХ најавило жалбу
“Тужилаштво БиХ је запримило одлуку Суда БиХ и у законском року уложиће жалбу”, речено је из Тужилаштва БиХ.

Судија за претходно саслушање одбио је оптужницу Тужилаштва БиХ, којом су оптужени Синиша Каран, Драгољуб Рељић, Горан Змијанац и Милан Петковић због кривичног дјела “Неизвршења одлуке Уставног суда БиХ” о привременој мјери којом се привремено обуставља примјена Одлуке о расписивању референдума о 9. јануару као Дану Републике Српске.

Судија за претходно саслушање је закључио да из доказа Тужилаштва БиХ није могуће извести закључак о постојању основане сумње да су оптужени починили кривично дјело које им се ставља на терет.

У одлуци се указује на чињеницу да је извршење одлуке Уставног суда БиХ било у надлежности Народне скупштине РС, којој је Уставни суд и доставио одлуку о привременој мјери, те да оптужени нису имали реалну моћ да донесу било какву одлуку о суспензији одлуке о провођењу референдума с обзиром на чињеницу да је већина чланова Комисије за спровођење референдума (пет) била из реда народних посланика који су учествовали у доношењу одлуке о референдуму, а који нису оптужени највјероватније због тога што као народни посланици уживају имунитет.

Како је јуче саопштено из Суда БиХ, против одлуке о одбијању оптужнице Тужилаштво БиХ може поднијети жалбу у року од 24 сата.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ееее

20.07.2017 15:50

Тузиластво БиХ треба у стецај а онда основати ново тузиластво са тузиоцима из Кине, Јузне Кореје и Норвеске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серијат

20.07.2017 16:25

Није ни цудо кад дизу оптузнице по серијатском праву.По цеифу калифе, а не по законима и по римском праву.

Name

мујо

20.07.2017 17:04

Мени се цини да би по серијату били оптузени Додик и Цубриловиц. Ово је црквено инквизацијска оптузница. Залба би могла бити серијетска.

Name

Митар М.

20.07.2017 18:05

Тако то бива кад предмет тади компровитовани тузилац М. Марковиц. Кад це он одговарати за ненамјенско зросење пара Удрузења?

ОДГОВОРИТЕ