Акција за помоћ животињама

Неколико девојчица из Зрењанина сваког уторка, четвртка и суботе на Малој пијаци у зрењанинском насељу Леснина заузима део тезге да би продавале стварчице које саме израђују, а прикупљени новац дарују за помоћ напуштеним животињама.

Србија 20.07.2017 | 07:46
Акција за помоћ животињама
Девојчице се у улози продаваца смењују, али су све једнако агилне и предузимљиве, упорне у настојању да помогну псима и мачкама које су несавесни власници напустили. У дану када смо дошли до њихове тезге на Малој пијаци, затекли смо деветогодишњакиње Теодору и Нађу.

"Нису нам ту све другарице, отишле су да купе све што треба за животиње о којима бринемо. Све што зарадимо дајемо за помоћ напуштеним животињама, а на пијаци добро пролазимо, има купаца", говори симпатична Теодора, показујући шта све има на њиховој тезги. Ту су предмети које су саме израдиле, као што су магнети за фрижидере, мини-модели саобраћајних знакова, привесци, наруквице... На продају су и ЦД дискови.

У овом подухвату такође учествују Ивона, Бојана и још једна Теодора. А кључ акције је Анастасија, ученица осмог разреда, чија идеја је била да ова успешна акција крене и да се спроводи, у сарадњи са зрењанинским Удружењем за заштиту животиња „Бета”, чији су вредни волонтери.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xy

20.07.2017 06:36

Ову акцију су дјеца покренула уз наговор и помоћ удружења за заштиту животиња. Толико се о томе пише а људи цркавају од глади. Шта је са удружењем за заштиту људи, има ли га или се друштво изопачило до те мјере да се људски однос једних према другима изгубио. Дјецу уче још од малена да животињама треба омогућити квалитетнији живот од комшије или познаника који због незапослености нема од чега да живи. Знам да ће бити различитих коментара од оних који ово прочитају али мислим и даље да се свијет изопачио до те мјере да се изгубио осјећај за нормалне ставове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

20.07.2017 13:53

Хумано ,дивно! Ово је за сваку похвалу,дјеца цине оно сто је у њиховој моци.Ово би требала бити брига дрзаве,такодје и Вас сто немате пензију,социјално и на крају празан тањир и новцаник. Похвалимо свакога ко помогне на било који нацин и људе и зивотиње.