Колико је Партизан платио за Суму?!

Данима се спекулише колико је Партизан платио за трансфер Сејдубе Суме, а недоумице нису решили ни представници Слована.

Фудбал 20.07.2017 | 13:15
Колико је Партизан платио за Суму?!
Спекулисало се да су се клубови договорили са 1,2 милиона евра и 20 одсто од следећег трансфера, потом да је Партизан оборио српски рекорд са 1,65 милиона.

Потпредседник Слована Иван Кмотрик је истакао да је у питању трећа највећа продаја у историји клуба, али и поред ове изјаве није сигурно колики је тај износ.

"Задовољни смо износом који смо добили за Суму. Овај трансфер ће осигурати будућност клуба. Сума је имао сјајну сезону, постигао је 25 голова што му је значајно подигло цену на тржишту. Ово је трећи највећи трансфер у историји клуба. Договор са Партизаном подразумева и бонусе који би додатно могли да повећају вредност трансфера", рекао јеКмотрик и захвалио се Суми.

Према подацима портала Трансфермаркт, Слован је продао Суму за 1,1 милиона евра (уз проценат), а да су више од њега плаћени само Роберт Витек (1,3 милиона, Нирнберг, 2004), те Јакум Силвестр (1,5 милиона, Динамо Загреб, 2011).

С друге стране, словачки медији тврде да је други највећи трансфер Слована био прелазак Владимира Киндера у енглески Мидлзбро 1997. године за 2,1 милиона евра, а највећи је направио Петер Добровски у Реал Мадрид 1993. за 3,4 милиона евра.

Међутим, нигде нема званичног податка о висини ова два трансфера из прошлог века. Партизан ће Суму представити у четвртак, али сумњамо да ће челници клуба открити вредност трансфера.

Највећи званични трансфери у историји Партизана су долазак Бразилца Едуарда Фереира Пашеко и Љубомира Фејсе за по 1,2 милиона евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар