Челси купио Морату од Реала!

Шпански нападач Алваро Мората прешао је из Реал Мадрида у лондонски Челси, потврдио је клуб са Стамфорд Бриџа.  Реал и Челси потврдили! Сви детаљи трансфера, Мората ипак јефтинији. . . ! Играчу неколико пута већа плата! Плус бонуси. . .

Кошарка 19.07.2017 | 21:30
Челси купио Морату од Реала!
Челси није саопштио детаље трансфера, али се спекулише да он износи 80 милиона евра уз десет милиона кроз бонусе у зависности од његових наступа у дресу "плаваца".

Мората има 24 године, осим Реала играо је још за Јувентус, а на 271 утакмици у каријери постигао је 103 гола. За "Црвену фурију" има 20 натупа и девет погодака.

Лондонски клуб се окренуо довођењу шпанског репрезентативца након што је остао без Ромелуа Лукакуа у борби за Манчестер Јунајтедом.

Спекулисало се још од Пјер-Емерику Обамејангу, Серхију Куну Агуеро и Андреи Белотију, али је Антонио Конте на крају довео Шпанца.

Мората је четврто појачање шампиона Енглеске овог лета, после голмана Вилија Кабаљера, дефанзивца Антонија Ридигера и везисте Темуеа Бакајокоа.

Видећемо да ли његов долазак сначи одлазак најбољег стрелца "плаваца" Дијега Косте, о чему се већ месецима спекулише. Осим о Кости, нагађа се и о одласку Немање Матића.

Дилеме више нема, Реал Мадрид и Челси су званично путем клупских сајтова потврдили трансфер Алвара Морате!

Шпански нападач је пре неколико минута напустио тренинг камп Реал Мадрида у Лос Анђелес и запутио се на аеродром одакле лети за Лондон. У британској престоници ће сутра обавити лекарске прегледе и потписати уговор.

Договор Реал и Челсија је постигнут јутрос после чега је уследила размена папирологије. Иако је у првих мах изгледало да трансфер износи 75.000.000 фунти, односно око 85.000.000 евра, трансфер ће ипак бити обављен у еврима по Реаловим условима. Обештећење Краљевићима износи тачно 80.000.000 евра. Дакле, десет милиона мање од онога што су тражили Манчестер Јунајтеду. Али осим Челсија нико више није имао капацитет и потребу да плати оволики новац за Морату, јер је Милан нудио максимално 60.000.000 европских новчаница. И Реал је пристао на мали попуст...

Мората ће у Челсију сутра потписати петогодишњи уговор вредан 9.000.000 евра по сезони. Плус додатних 2.000.000 евра у случају евентуалних бонуса у зависности од учинка њега и екипе. То је вишеструко више од оних 2.500.000 евра годишње које је имао у Реалу.

У Челсију га чека место стартера уместо Дијега Коста и испунила му се жеља да буде прва нападачка опција у јаком клубу с обзиром да је Реалу био алтернатива бенземи. Најскупља је инвестиција у историји Челсија и најскупља продаја Реала.

После обављених лекарских прегледа и званичне промоције, Мората ће се упутити ка Далеком истоку где се Челси налази на турнеји. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар