Партизан забринуо навијаче, али је профитирао!

Фудбалери Партизана се нису прославили у двомечу против Будућности, штавише, забринули су навијаче уочи дуела са Олимпијакосом, али је клуб лепо профитирао.

Фудбал 20.07.2017 | 00:00
Партизан забринуо навијаче, али је профитирао!
Учешће у другој рунди квалификација је донело Партизану 580.000 евра, а пласман у трећу додатних 665.000.

Од тога је само учешће у трећем колу вредно 420.000, док је остатак минимум који ће српски шампион добити након двомеча са Олимпијакосом.

У случају елиминације, Партизан ће сезону у Европи наставити у плеј-офу за Лигу Европе, што доноси 245.000 евра, а уколико црно-бели прођу грчки тим, сума ће да нарасте на 3.000.000, колико вреди учешће у баражу за ЛШ.

Што је још важније, Партизан је победом над Будућности обезбедио себи најмање четири утакмице у Европи, чак и у случају елиминације од Олимпијакоса. Долазак Сејдубе Суме у трансферу који је вредан више од милион евра је знак да клуб планира да одигра много више.

Први мачићи...

Тим Мирослава Ђукића је од четири одиграо солидно само једно полувреме, друго у Београду, што је било довољно да се елиминише шампион Црне Горе.

Леонардо да Силва Соуза и Урош Ђурђевић су упркос бројним "трзавицама" у вези са њиховим статусом показали да су и даље кључни фактори за резултате екипе.

Реванш у Подгорици је показао да је испред Ђукића још доста напорног рада како би екипа достигна ниво који је имала прошлог пролећа и ниво достојан борбе за јесен у Европи.

Наравно, била су ово прва два такмичарска меча за Партизан па се ни не може поштено проценити колико овај тим заиста може да достигне.

Проблем је што је следећи изазов већ за шест дана и то против најтежег могућег ривала у овом делу сезоне. Олимпијакос је годинама редован учесник Лиге шампиона, аима тим чија је вредност 80 милиона евра.

Ипак, то само на папиру чини великана из Пиреја фаворитом у овом двомечу, израелски Хапоел Бер Шева је прошлог лета показао шта то заиста значи, а Партизан има лепу историју што се тиче статуса аутсајдера.

Црно-бели су у овом веку два пута играли групну фазу ЛШ, а оба пута су до ње долазили након што су елиминисали екипе са много већим буџетом и репутацијом, првоЊукасл са Аланом Ширером, а потом Андерлехт са Ромелуом Лукакуом.

Партизан дочекује Олимпијакос у уторак 25. јула, док је реванш осам дана касније, 2. августа у Пиреју.

Лепа вест у Хумску је у уторак стигла и из Струмице, победа Вардара над шведским Малмеом иде у прилог и Партизану. Уколико црно-бели сезону наставе у квалификацијама за Лигу Европе, испадање Малмеа помера српски тим за једну позицију ближе ка месту међу носиоцима у плеј-офу. Партизан од магичне "црте" тренутно деле још два клуба, Астана и Митјиленд, а није немогуће да од 23 екипе које су испред црно-белих, до плеј-офа не стигну те потребне две.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар