„Бобар банка“ заплијенила стан директора „Шума Српске“

Предузеће МД Малинд – промет из Модриче, чији је сувласник актуелни генерални директор Шума Српске Ристо Марић, дугује Бобар банци у стечају 1,3 милиона КМ, а због невраћања кредита банка је заплијенила Марићев стан који је био под хипотеком.

Република Српска 19.07.2017 | 13:22
„Бобар банка“ заплијенила стан директора „Шума Српске“
Како открива портал Цапитал, дуг по основу кредита који је предузећу својевремено одобрен састоји се од доспјеле главнице (714.234 КМ), редовне камате (85.555 КМ) и затезне камате у износу од 503.195 КМ.

Пласман кредита обезбијеђен је хипотеком другог реда на пословној згради, те хипотеком првог реда на кућу, стан, покретну имовину, јемство Ристе Марића, Мире Савић и Игора Шарчевића.

У информацији о корисницима кредита Бобар банке чија су дуговања већа од милион марака, а која је разматрана и на Одбору повјерилаца Бобар банке, истакнуто је да је од овог дужника у међувремену наплаћено 77.535 КМ, од чега 75.400 КМ судским путем (реализована је хипотека на стан) и блокадом рачуна (2.135 КМ).

Поступак за наплату дуга покренут је још у 2011. години код Основног суда у Модричи, те је касније уступљен суду у Добоју на поступање.

- Током поступка извршитељ није пронашао покретну имовину. У 2016. години, продат је заложени стан. У извјештају адвоката Милоша Стевановића није наведено да ли је покренуто извршење на кући једног од заложних дужника и да ли је у поступку наплате потраживања урађен протест мјеница за јемце, јер један од јемаца има редовна мјесечна примања, те би се на тај начин могао наплатити одређени дио потраживања од овог дужника - наводи се у информацији.



Ристо Марић је за Цапитал потврдио да је продат његов стан, који је као акционар заложио за кредит. Он каже да фирма, чији је акционар, већ неколико година не ради јер нису имали капитала, иако је “фирма на здравим ногама и имовина није девастирана“.

- То јесте био мој стан у Модричи. Ја сам као акционар гарантовао својом имовином да ће фирма вратити кредит. На крају је фирма остала здрава, али не ради због тога што су потребна огромна средства за обрт која остали акционари нису сами могли да обезбиједе. Сва имовина је ту и чекамо неке боље дане - рекао је Марић.

Марић тврди да је кредит потрошен намјенски, али каже да је одобрен годину дана након што су покренули процедуру те да су се у том периоду појавили проблеми у пословању.

Он је истакао да су се појављивали одређени инвеститори из иностранства које су доводила два акционара који, поред њега, имају највећи број акција.

- Вјероватно ће до краја године фирма наставити са радом јер је то намјера та два акционара. Дуг није толико велики да би фирма отишла у стечај - казао је он.

Ова фирма се бави производњом безалкохолних пића, а према подацима Бањалучке берзе Марић је други највећи акционар (23,7 посто),  послије Омера Хаџидедића који има 24,19 посто учешћа.

(Цапитал)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Попо

19.07.2017 11:28

Провјери ли неко финансијско стање директора Шума прије него га именоваше??? Па како да руководи јавном установом ако не може ни приватном имовином? Или ће мандат послужити као превазилажење приватних финансијских потешкоћа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛЕКТОР

19.07.2017 13:48

Пријатељу, твоја питања садрзе све одговоре! Поздрав

Name

Питање

19.07.2017 15:21

МД Малинд...то МД му додје као ознака лојалности?

Name

Загор

19.07.2017 11:40

Узети му црно испод ноката,да НАСА дјеца могу дисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

стедиса

19.07.2017 12:41

НЕ ТРЕБА МИ ЦРНО ИСПОД НОКТА ВЕЦ НОВАЦ КОЈИ САМ УЛОЗИО - А БАНКА ПОДИЈЕЛИЛА КОРУПТЕРИМА КРЕДИТЕ КОЈЕ НЕЦЕ ДА ВРАЦАЈУ А МОЈ НОВАЦ ПОЈЕЛА МАЦА ???

Name

модрица

19.07.2017 15:24

Бозе дај да им неко стане у крај,мада цисто сумњам све лопов до лопова.Ми у Модрици добро знамо ко је Ристо Мариц...

Name

како

19.07.2017 11:52

То је БРУКА И СРАМОТА једен Директор Багра дизе Кредит и Суду требају године да то расвјетли? у тој дрзави немозе никада ниста да успије ако сви тако раде? Нормален цовјек то немозе да разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг станко

19.07.2017 12:09

.....покој ти души брате Гаврило,лака ти црна земља,отимају се ,нетребало им,сви знамо истину,!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вететран

19.07.2017 12:53

Ову срамоту читам и слушам на Скупштини ТЕГЕЛТИЈУ.ПЛТИО САМ ТВ НА КФЕДИТ А РАЗБИО БИ ГА.ИМА ЛИ ИКО РЕЦИ ОВОМ ,, ЦРВЕНА АПОТЕКА,, ДА НЕ ПЛКУЈЕ КАДА ПРИЦА И ДА ПРИЦА ЈЕЗИКОМ РАЗУМЉИВИМ ЗА ОБИЦНОГ ЦОВЈЕКА.ОВАЈ ЈЕЗИК ТЕГЕЛТИЈЕ РАЗУМИЈЕ САМО МАФИЈА.МАРИЦУ СПУСТИ ГЛАВУ МНОГИ СИ БИО ДРЦАН, СТА СУ ТАКВОЈ СИЛИ ЗНАЦИЛИ СЈЕКАЦИ И ОСТАЛА БИЈЕДА.БЈЕДО ЉУДСКА СТА ПРИЦАС И СТА НАС БРИГА ЗА ТВОЈЕ АКЦИЈЕ.ТРАЗИ И РУКОВОДИ ФИРМОМОМ, А ДА СИ ЗНАО НЕБИ ОТИСЛА У СТЕЦАЈ.ОВО ЈЕ ПАРТИСКА КЊИЖИЦА ИМЕНОВЛА ПАРТИЈА И БОГ.ДА БИ СЕ ЗАПОСЛИО ФИЗИЦКИ РАДНИК ТРЕБА УВЈЕРЕЊЕ О НЕКАЗЊАВАЊУ АЛИ ЗА РАД У ВЛАДИ НЕ ТРЕБА.СТА МУП РАДИ? ИНСТАЛИРА РАМЕР МАСКИРА, КРИЈУ СЕ КАО ПОСЛЕДЊА ФУКАРА ДА ОДЕРУ КОЗУ ЉУДИМА ДА ПЛАЦАЈУ ВАС ЛОПОВЕ.99% ЈЕ ВАС КАО РИСТО МАРИЦ АЛИ ЛОПОВ ЦУВА ЛОПОВА.МИНИСТРЕ МУП-а ИЛИ РАДИ ИЛИ ДАЈ ОСТАВКУ,БРЗ ДВИЈБЕ СВЕ ЈЕ ПРОВЈЕРЉИВО.ЕВО НАРОДЕ ЗАСТО СЕ МИ ЗАДУЗУЈЕМО КАО ЕНТИТЕТ ЗА ЛОПОВЕ.ПОЦЕТ ОД ТЕГЕЛТИЈЕ ПА ПО РЕДУ СВЕ ДО ЈЕДНОГ.ЗАЛИТЕ СЕ НЕМА СТУДЕНАТА ДА НАМ ДЈЕЦА СТУДИРАЈУ КОД РАНКА СКРБИЦА.ЕВО ГДЈЕ СУ ПАРЕ ПРОПАЛИХ БАНАКА.КОЈИ СУ МИЛИОНИ КОД САВАНОВИЦА У ЗЕЉЕЗНИЦАМА, КОЈЕ СУ ПАРЕ У НАЈЗАДЊЕГ РУКИВОВОДИОЦА У ЕЛЕКТРО И ЕНЕРГО СИСТЕМУ МИНИСТРЕ МУПА РИЈЕСАВАЈ ХИТНО ИЛИ ТРСЗИС УЛИЦУ.НИЈЕ ЛОПВА СМЈЕНУТИ ВЕЦ ОДМАХ НОВАЦ ДА ВРСТИ И У ЗАТВОР.СРАМОТЕ ЉИДСКЕ И ВИ ВАСА ПОРОДИЦА

Name

НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо

19.07.2017 12:15

Преко Бобар Банке Новоматицове и Додикове фирме НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо су опрале паре и паре стечене дрогом и шверцом белог робља као и оружја. Ово одузимање стана је фолушка јер ће Новоматиц овој битанги дати кеш само да не исплива пословање НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре агенција за банкарство

19.07.2017 12:42

Ха ха шта рече па 'оста жив!!!

Name

Еw

19.07.2017 14:19

Шта ради ПЕРИЦА РСЈЦЕВИЦ,КОЈЕ ЛОПОВЕ ОН ПОДРЗАВА?

Name

Истина

24.07.2017 21:23

Све тацно за ове лопове,Новоматиц,,само будале могу играти апарате код тих битанги.

Name

Маајкаааа

19.07.2017 14:38

Па ста су узели кад је ста продао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

19.07.2017 14:59

Сто је стигао преко Кума Лекија