Хеликоптер стигао у Јабланицу

Линија пожара проширила се синоћ до 22 сата према локалитету Сљемена те пријети велика опасност да се прошири и на плато Чврснице гдје се налази борова шума, саопштено је из Цивилне заштите Јабланица.

Босна и Херцеговина 19.07.2017 | 09:48
Хеликоптер стигао у Јабланицу
Како је за Н1 потврђено из Цивилне заштите Јабланица, хеликоптер Оружаних снага БиХ стигао је код Јабланице како би гасио пожар који се синоћ проширио према локалитету Сљемена.

Из Цивилне заштите су јавили да припадници Оружаних снага БиХ нису сигурни да ли ће моћи дјеловати с обзиром на тежину терена и пожара који се шири, што су утврдили након прелета.

Хеликоптер ОС долази након нових апела Цивилне заштите Јабланица, а због даљег ширења пожара на Чврсници који пријети да се прошири на локалитет платоа Чврснице, што би само гашење учинило далеко тежим.

Радници Јавног комуналног предузећа Јабланица, у сарадњи са Службом цивилне и противпожарне заштите, у уторак ујутро вршили су активности пробијања и прочишћавања противпожарног пута, да би, уколико се пожар прошири према депонији Букова, могли га и неутралисати.

Такође, поново се појавило 10-ак ватрених чворишта изнад регионалног пута Јабланица-Посушје, која су задња 2 дана мировала услијед пада температуре.

"С обзиром на смјер ширења пожара према платоу Чврснице и немогућност приступа копненим снагама, било би потребно што хитније дјеловати из ваздуха и то у раним јутарњим сатима, када због пада температуре ватрена линија има најмањи интензитет ширења", истичу из Цивилне заштите Јабланице.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

19.07.2017 08:10

Зар не би нормално требало да сад пожар гасе 2 канадера и 3 хеликоптера, а да је мање бар 100 прескупих аута код политичара?

ОДГОВОРИТЕ