БиХ најприје против Естоније и Швајцарске!

Рукометна репрезентација БиХ сазнала је имена противника у квалификацијама за Свјетско првенство.

Остали спортови 19.07.2017 | 10:15
БиХ најприје против Естоније и Швајцарске!
Рукометна репрезентација БиХ сазнала је имена противника у квалификацијама за Свјетско првенство, чији ће домаћини 2019. године бити Њемачка и Данска.

БиХ ће за противнике у групи шест имати селекције Швајцарске и Естоније. Змајеви су на жријебу, који је одржан у Бечу били носиоци групе заједно са Литванијом, Румунијом, Русијом, Португалом и Холандијом.

Утакмице ће се играти у октобру ове године, те у јануару наредне године.

У наредни круг квалификација пласираће се само првопласиране репрезентације из сваке од шест група.

Европске квалификације за СП играју се у двије фазе. Након групне, слиједи бараж у којем се репрезентацијама из квалификација прикључује 12 учесника Европског првенства, које ће се почетком 2018. године одржати у Хрватској.

Најбоље пласирана селекција са ЕУРО 2018 избориће директан пласман, који су већ као домаћини осигурали Данска и Њемачка. Пласман на СП 2019. године из Европе већ су осигурали актуелни свјетски шампион Француска. С обзиром да су Данци, Нијемци и Французи међу учесници ЕП у Хрватској, пласман на СП ће осигурати нека од преосталих 13 селекција учесница. Преосталих девет, од укупно 13 европских мјеста, попуниће побједници двомеча у баражу.

Утакмице квалификација за Свјетско првенство играће се од краја октобра ове до 14. јануара наредне године. Прве утакмице баража заказане су за период између 8. и 10. јуна, реванши ће се играти од 12. до 14. јуна 2018. године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар