Сума коначно потписао за Партизан!

Офанзивни везни играч Сејдуба Суба коначно је потписао за Партизан, како сазнаје Б92 у питању је трогодишњи уговор.  Сума Партизанов до 2020 за 1. 650. 000 евра! Крај! Највећи трансфер у историји клуба из Хумске!

Фудбал 18.07.2017 | 20:00
Сума коначно потписао за Партизан!
Сума има 26 година, у Партизан стиже из Слована из Братиславе, а претходних дана се спекулисало да је трансфер вредан више од милион евра уз 20 одсто од наредне продаје.

"Нисам могао да дођем данас, али стижем сутра у Партизан. Будите спремни црно-бели. Спремни за нове изазове", поручио је Сума на Инстаграму.

Сума би у среду требало да обави медицинске прегледе и заврши сву папирологију како би био регистрован као треће појачање овог лета после штопера Немање МИлетића и везисте Данила Пантића, који је стигао на позајмицу из Челсија.

Сума је из Гвинеје, осим Слована у Европи је играо још за Нитру, а каријеру је почео у Јужној Африци у екипи Ајакс Кејп Тауна.

За словачког шампиона је током четири године постигао 30 голова на 83 првенствене утакмице, а дао је седам на 24 наступа за репрезентацију.

Партизан у уторак увече гостује Будућности у Подгорици где брани 2:0 из првог меча другог кола квалификација за Лигу шампиона. Бољи их овог двомеча ће у трећој рунди играти са Олимпијакосом.



Сејдуба Сума нови је играч Партизана!

Офанзивни везиста Слована потписао је вечерас трогодишњи уговор (до 2020.) са црно-белима и тако окончао вишенедељну сапуницу на релацији Београд - Братислава. Гвинејац ће у среду допутовати у главни град Србије и бити промовисан у треће појачање клуба из Хумске овог лета.

Све је завршено тако што је председник словачког клуба, Иван Кмотрик потписао папир којим је дао сагласност за трансферСуме, за који ће Партизан, према ранијим наводима да издвоји 1.650.000 евра. Уместо првобитне понуде која је износила 1.100.000 евра и 20 процената од наредне продаје. Ово је највећи трансфер у историји Партизана. 

Сума је још од прошле зиме био велика Партизанова жеља. Тада се трансфер изјаловио, али црно-бели нису одустали од омаленог везисте. Обруч је наставио да се стеже овог лета. Прво је постигнут споразум са играчем, а онда после маратонских преговора и са Слованом. 

Сејдуба Сума има 26 година и игра на позицији офанзивног везног фудбалера. Што би се рекло "десетка". У претходној сезони је постигао 23 гола на 38 званичних мечева у свим такмичењима за Слован. Уписао је и четири асистенције. 

Гвинејац је поникао у клубу Фело Стар у домовини одакле га је као талентованог 16-годишњака узео Ајакс Кејптаун, јужноафричка испостава славног Ајакса. Прошао је њихову школу, али тамо није пуно играо и углавном је слат на позајмице у јужноафричке нижелигаше. У Европу је дошао 2012. када га је регрутовала словачка Нитра у којој је одиграо сјајну сезону после чега га је купио Слован за 150.000 евра. 

За три сезоне сезоне у Словану је постигао 35 голова и имао 15 асистенција на 109 утакмица. једну сезону је провео на позајмици у кувајтској Ал Кацији. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар