"Брависсимо, Никола!"

Досадашњи штопер Партизана, 19-годишњи Никола Миленковић представљен у Фиорентини. На промоцији причао на италијанском језику. "Брависсимо", ускликнули су присутни и аплаудирали му.

Фудбал 18.07.2017 | 18:45
"Брависсимо, Никола!"
Фиорентина је добила још један Партизанов бисер. Тачније, платила је за тај бисер 5,1 милион евра(у ратама).

Али, Фиорентина није добила само доброг, талентованог фудбалера који је са 19 година (у октобру ће напунити 20) био стуб одбране Партизана, већ је добила и сјајног младића, кога, верујемо, новац неће покварити.

Миленковић је данас представљен у кампу Фиорентине. Причао је на италијанском језику, чиме је показао поштовање према свом новом клубу и новој земљи.

"Презадовољан сам и срећан што ћу носити дрес овако великог клуба. Долазим из другог великог клуба - Партизана. Верујем да сам направио искорак у каријери, јер ћу играти у јакој лиги као што је Серија А. Многи људи у Србији воле Фиорентину, јер су многи фудбалери из моје земље играли овде", рекао је између осталог Миленковић, након чега су му присутни новинари и људи из клуба аплаудирали и зачуло се: "Брависсимо".

Каже да је почео да учи италијански пре два, три месеца.

"Кад се појавила опција да могу да пређем у Фиорентину, почео сам да учим језик да будем спреман ако дођем и то се остварило".

Упитан колико простора очекује, односно да ли очекује већу минутажу и да каже реч, две о себи, одговорио је:

"Волим да имам лопту у ногама и волим да дајем гоове из прекида. То да ли ћу играти зависи од тренера. Ја сам дошао да радим и да се наметнем тренеру".

Италијански новинари су га подсетили и на црвени картон који је добио у првој сезони играња за први тим Партизана.

"Црвени картон сам добио у првој сезони, јер нисам хтео да моја грешка угрози мој тим, па сам стартовао лоше. Био сам млад, неискусан. Мислим да сам у претхдној сезони напредовао као играч и у физичком и у психичком смислу".

Питали су га и о дојучерашњем саиграчу из Патизана, али и будућем у Фиорентини, Душану Влаховићу:

"За њега само речи хвале. Млад је нападач испред кога је велика будућност и треба само да ради.Верујем да ће бити један од Топ 5 нападача у Европи".

Ново питање је било да ли очекује ускоро позив у национални тим (већ је играо једну утакмицу), одговорио је:

"Јесте ми циљ репрезентација Србије, али ја имам свој пут. Треба напорно да радим. Из рада ће све доћи. Сваком играчу је циљ да игра за своју земљу, то је велика част. Даћу све од себе да се наметнем селектору, који одлучује ко ће да игра. Ја сам млад и ако не будем добио позив нећу то сматрати неуспехом, јер је преда мном још много рада и година. Верујем да ћу у неко догледно време, не одмах, бити позван у А селекцију".

Каже и да су га нови саиграчи сјајно прихватили, да је атмосфера сјајна и да то може да буде темељ за високе домете тима у предстојећој сезони.

Миленковић је наставио стопама Стевана Јоветића, Адема Љајића, Матеје Настасића, Николе Гулана...

"Имао сам понуде и других клубова, али ја сам желео у Фиорентину, јер мислим да је ово одлична средина за младе играче и њихово напредовање. Верујем да ћу за 5 година, на колико сам потписао уговор, играчки напредовати. Циљ ми је да останем у Фиорентини, да оставим овде траг. Знам и да Фиорентина има сјајне навијаче и да клуб може да тежи највишим дометима у Италији. Људи у клубу су били веома коректни према мени и њима се захваљујем".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар